DP'li Cenk Küpeli “Türkiye’nin gündemi anayasa değil, ekonomi ve göçtür”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cenk Küpeli, bugün gündeme ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin gündemini anayasaya boğmanın anlamı yok; asıl gündem işsizlik, ekonomi, göç sorunudur.” dedi.

DP'li Cenk Küpeli “Türkiye’nin gündemi anayasa değil, ekonomi ve göçtür”
Yayınlanma:

Demokrat Parti Medya, Tanıtım ve İletişim Başkanı Cenk Küpeli, bugün anadolugazete.com.tr’yi ziyaretinde Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu’nun gündeme ilişkin soruların yanıtladı. Küpeli, yaptığı değerlendirmelerde 7 Ekim’de Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ve buna karşı İsrail’in savaş ilanının tehlikesine dikkat çekerek “Eğer bu savaş genişler İran’a kadar gelirse Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalırız ve bu durum Türkiye’yi de olumsuz etkiler.” tespitinde bulundu.

Demokrat Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerine nasıl hazırlanıyor? Seçim stratejiniz ne olacak, iş birlikleri gündeminizde mi?

“Demokrat Parti bütün partiler gibi her il ve ilçede kendi adaylarıyla seçime girmeye hazırlanıyor. Bugünden herhangi bir ittifak olur mu olmaz mı bilemiyoruz. Bizler parti olarak her bölgede, o bölgenin sevilen isimleri ve kanaat önderleriyle görüşerek titiz bir çalışma yürütüyoruz. En doğru adayı bulmaya çalışıyoruz. Halkın sevdiği kişileri bulmak ve onları aday göstermek istiyoruz. Örneğin; Genel Başkan Yardımcımız Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyor. Ordu’da en doğru isimlerden bir tanesi Sayın Enginyurt’tur. Bu şekilde en doğru adayları tespit edip isimler üzerinde çalışıyoruz. Bizler Demokrat Parti olarak en fazla oyu almak ve belediyeleri kazanmak istiyoruz.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı’nı ilk açıklayan Sayın Gültekin Uysaldı ama seçimlerden sonra herhangi bir açıklama yapmadı. Bu konuda parti içinde bir değerlendirme yapıldı mı?

“Bu konuda en dik duran lider Sayın Gültekin Uysal oldu. Seçim esnasında da seçimden sonra da partimizden en ufak bir olumsuz ses çıkmadı. Bu da partimizin ve parti yetkililerinin ne kadar dik durduğunu gösteriyor. Bu ilkesel tutumu bu şekilde devam ettiriyoruz. Bazı hataları tabii ki kendi içimizde değerlendirip önümüze bakıyoruz?”

cenkkupeli2.jpg

“MASA’DAN KALKILIP TEKRAR OTURULMASI İTİBAR KAYBINA NEDEN OLDU!”

“Hataları kendi içimizde değerlendiriyoruz” dediğiniz kısımlar nelerdir?

“Tabii genel olarak olaylara bakıyoruz, partimiz açısından hatalı olan bir durum söz konusu değil. O Masa’dan kalkıldı, Masa’ya oturuldu, bu da itibar kaybı oluşturdu. Bundan sonra amacımız DP’yi kendi fabrika ayarlarına geri döndürmek. 78 yıllık bir geleneği temsil ediyoruz. Bu parti birçok başbakan, çok sayıda milletvekili çıkarmış bir parti. Partimizin tekrar halktan itibar kazanmasını sağlamak istiyoruz. O nedenle kendi logo ve adaylarımızla seçime hazırlanıyoruz. Onun için diğer partilerin ne yaptığıyla pek ilgilenmiyoruz.”

Yerel seçimlere yönelik İstanbul ve Ankara için diğer partilerle temasınız oldu mu?

“Şu ana kadar herhangi bir temasımız olmadı. Tabii diğer partilerin kongre süreçleri var. Her parti bu sürecin sonunda kendi kararını verecek. Biz Demokrat Parti olarak en doğru adayı nasıl gösterebiliriz konusuna odaklanmış durumdayız. Tamamen kendi içimizde, kendi stratejimize odaklanmış durumdayız.”

CENK KÜPELİ, DP’NİN ANKARA ADAYI MI?

Cenk Küpeli’yi Demokrat Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görecek miyiz?

“Bu durum tabii ki parti organlarında görüşülür, Genel Başkan nezdinde görüşülür, ona göre bir karar verilir. Şu an ‘Ben adayım’ diye çıkmak doğru değil. Titiz bir çalışma yapıyoruz. Bir ay sonra çok farklı bir şekilde kamuoyunun karşısına çıkacağız. Üzerinde çalıştığımız isimler var ama onları şu an zikretmek doğru değil. Demokrat Parti’nin tarihinde hiç olmadık bir titizlikle çalışıyoruz.”

cenkkupeli.jpg

“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ ANAYASAYA BOĞAMANIN ANLAMI YOK, DAHA ÖNEMLİ KONULAR VAR”

Hafta sonu AK Parti’nin olağanüstü kongresi yapıldı, anayasa konusu tekrar vurgulandı. Partinizin yeni anayasa konusundaki tavrı ne olacak?

“Demokrat Parti Genel Sekreterimiz kongreye partimizi temsilen katıldı. Anayasa değişikliği konusunda şunu söylemek istiyorum: Türkiye’nin gündemini anayasaya boğmanın anlamı yok. Ekonomik sorun var, işsizlik sorunu var, yurt sorunu var, sığınmacılar sorunu var. Bu kadar çok sorun varken anayasaya odaklanıp gündemi bununla meşgul etmenin bir anlamı yok. 12 Eylül Anayasası 177 maddeden oluşuyor ve bunun 134 maddesi değişmiş durumda. Son 21 yılda da 3 kere referanduma gittik, halkımız da buna onay verdi. Zaten anayasaya baktığımızda, mevcut anayasa 12 Eylül’den sonraki hükümetlerin anayasası olarak görülüyor. Emeklilerin, gençlerin, üniversite öğrencilerinin sorunları var, biz bunlara odaklanmış durumdayız, gündemimizde anayasa yok!”

CHP İstanbul Kongresi’ni ‘değişim’ isteyenler kazandı. Bu konudaki değerlendirmeniz ne olur?

“Bu konular CHP’nin kendi iç işleri, buna fazla yorum yapmaya gerek yok. Ama sonuçta oluşacak tablo herkesi ilgilendiren bir tablo. Kasım ayında CHP’nin büyük kurultayı var, o süreçler tamamlarınca ittifak konuları noktasında herkes bir tercihte bulunur. O nedenle diğer partilerin il ve ilçe kongreleri bizi çok ilgilendirmiyor.”

“TÜRKİYE’Yİ ETKİLEYEN BİR GÖÇ DALGASI İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ!”

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas çatışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Bizim en büyük endişemiz ABD’nin İsrail’e destek vermesi. ABD, gemi ve diğer teçhizatları İsrail’e gönderiyor. İsrail ise eli silah tutan herkesi askere alıyor ve aynı zamanda bir savaş ilan etti. Eğer bu savaş genişler İran’a kadar gelirse Türkiye de bundan zarar görür. Çünkü İran’dan Türkiye’ye yönelik 1-2 milyon göç olabilir. Yeni bir göç dalgasının önüne geçmemiz lazım. Bununla ilgili bir önlem almamız gerekiyor. Bunlar çok önemli.”

Aynı zamanda bir sporcusunuz. Genel olarak bir spor değerlendirmesi alabilir miyiz?

“Sporu takip ediyorum, birçok alanda başarılar elde edildi. Kadın Voleybol Takımı’mız bizi gururlandırdı, onlara tekrar teşekkür ediyoruz. Bizlere bu gururu yaşattılar, yüzümüzü güldürdüler. Diğer tarafta Şahika Ercümen dalış şampiyonumuza teşekkür ediyoruz. Basketbolda büyük gelişmeler yaşanıyor, inşallah onlar da büyük başarılar elde edecek. Haftanın belli günlerinde basketbol oynuyorum, spor yapıyorum. Spordan kopmak mümkün değil, spor ve siyaset hayatımızın tam merkezinde olan bir durum.”

“MUTLU BİR EVLİLİĞİM VAR”

Magazin dünyasında bir süre tartışılan isim oldunuz. Siyaset ve özel hayat dengesi nasıl gidiyor?

“Güzel bir evliliğim var, çok da mutluyum, daha da güzel olacak inşallah, Allah nasip etti, güzel bir yuva kurduk. Bir ömür huzurla mutlulukla eşimle yaşamaya devam edeceğiz.

Bize bu imkanı tanıdığınız için teşekkür ediyorum. anadolugazate.com.tr’ye de başarılar diliyorum. Özellikle dijital medya önemli, sizleri önemsiyoruz. Bu sürecin ne kadar ağır ama bir o kadar da zevkli olduğunun farkındayız. Güzel işler yapıyorsunuz, başarılar diliyorum.”

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.