EGO Genel Müdürlüğü, yolcuya saldıran EGO şoförü hakkında açıklama yaptı, iddiaları yalanladı

Ankara'da 28 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen ve bir EGO otobüs şoförünün yaşlı bir vatandaşı darp etmesiyle sonuçlanan olayın ardından EGO Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Olayın sosyal medyada geniş yankı uyandırmasının ardından kurum, söz konusu şoför hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını duyurdu.

EGO Genel Müdürlüğü, yolcuya saldıran EGO şoförü hakkında açıklama yaptı, iddiaları yalanladı
Yayınlanma:

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın 28 Ağustos sabahı saat 08.06 sularında 438 numaralı hatta çalışan 07-401 EGO kodlu otobüste meydana geldiği belirtildi. Yaşanan darp olayıyla ilgili olarak, "Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

DİSİPLİN SÜRECİ HIZLA BAŞLATILDI

Olayın hemen ardından ilgili birimlerin inceleme başlattığını ve rapor hazırladığını belirten EGO Genel Müdürlüğü, şoförün savunmasının alındığını ve aynı gün içerisinde disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Kurum, bu tür olayların ciddiyetinin farkında olduğunu ve gerekli disiplin mekanizmalarını hızlı bir şekilde devreye soktuğunu vurguladı.

ŞOFÖRÜN GEÇMİŞİ İNCELENDİ

Açıklamada, söz konusu otobüs şoförünün 20 Mart 2007 tarihinden bu yana hizmet alım sözleşmesi gereği EGO bünyesinde çalıştığı belirtildi. Ayrıca, şoförün daha önce Eylül 2021 tarihinde bir kazaya sebebiyet vermekten dolayı kusurlu bulunduğu ve karşı tarafın davacı olduğu bilgisi paylaşıldı. Mahkeme süreci sonucunda, şoförün 5 yıl boyunca başka bir suça karışmaması şartıyla hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildiği ve herhangi bir hapis cezasının bulunmadığı ifade edildi.

EĞİTİM VE DİSİPLİNE ÖNEM VURGUSU

EGO Genel Müdürlüğü, çalışanlarının eğitimine ve disiplinine büyük önem verdiğini ve bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Kalabalık bir personel grubu ve filo yönetimiyle hizmet veren kurumun, hizmet kalitesini yükseltmek ve personelinin çalışma koşullarını iyileştirmek için özveriyle çalışmaya devam ettiği vurgulandı.

Dün saldırıya uğrayan Hamit Mutlu, kollarından ve boynundan yaralandığını şoförün " 20 yıl hapis yattım, 20 yıl da senin için yatarım" dediğini iddia ederek 20 yıl hapis yatan birinin EGO'da çalışmasının nasıl mümkün olduğunu sorarak olayın peşini bırakmayacağını belirtmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.