EGO otobüsleri yanıyor Ankaralı ise tedirgin!

Ankara'da toplu taşıma aracı olan EGO otobüslerinde arızasız gün geçmiyor. Okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarına rağbet arttı ancak Başkentliler gelmeyen, geç gelen, saati gelmesine rağmen sefere çıkmayan ve arızalanan otobüsler yüzünden zor durumda kalıyor.

EGO otobüsleri yanıyor Ankaralı ise tedirgin!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara​'da "ulaşım krizi" git gide büyüyor. Son günlerde yaşanan otobüs aksaklıkları, Başkent'te yaşayanların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Gelmeyen, geç gelen ve saati gelmesine rağmen sefere çıkmayan otobüsler, vatandaşları duraklarda uzun süre bekletiyor.

OTOBÜSLER ARIZALANIYOR!

Dolu gelen otobüsler, yolcuların binişini imkansız hale getirirken, duraklarda yolcuyu görmesine rağmen durmayan otobüs şoförleri ise sıkıntı yaşatıyor. Bunun yanı sıra, sürekli arıza yapan otobüsler de Başkentlileri zor durumda bırakıyor.

BAŞKENTLİLERİN ÇİLESİ BİTMİYOR!

Ankara'da toplu taşıma sorunları vatandaşların sabrını zorluyor. Son dönemde arızalanan otobüsler vatandaşı çileden çıkarıyor.

EGO OTOBÜSLERİNDE ARIZASIZ GÜN GEÇMİYOR!

Sabah saatlerinde yaşanan olayda 492 hat numaralı otobüs arızalanarak, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nın ortasında kaldı. Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nın ortasında meydana gelen arıza nedeniyle otobüste bulunan yolcular yolun ortasında araçtan indirildi. Otobüsün hareket edemez durumda olması nedeniyle aynı istikametten gelen başka bir otobüs beklenildi. İşe ve okula yetişmeye çalışan yolcular, bir başka EGO otobüsü ile yollarına devam etmek zorunda kaldı.

ankaray-aa-1784693.jpeg

KIZILAY-KORU METRO HATTI DA ARIZALANMIŞTI!

Ankara'da her hafta metro hattı da arızalanıyor. EGO Genel Müdürlüğü, Kızılay-Koru Metro hattı seferlerinin güç kaynağı ve haberleşme sisteminde aşırı sıcak kaynaklı yaşanan arıza nedeniyle durdurulduğunu açıklamıştı.

OKULLAR AÇILDI, TOPLU TAŞIMAYA RAĞBET ARTTI!

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler de toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladı. Bu nedenle toplu taşıma araçlarına rağbet arttı; ancak nüfusu 6 milyonu aşan kentte otobüs sayısı yetersiz kalıyor.

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ulaşımda yaşananlara ilişkin olarak, "Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. EGO’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır." demişti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.