El Salvador Ankara Büyükelçilik çalışanı Urrutia: Türk insanlarını çok seviyorum

Orta Amerika'nın gizli cenneti olarak doğal güzellikleriyle büyüleyen bir ülke olan El Salvador, özellikle sahip olduğu muazzam plajları, altın kumları ve turkuaz sularıyla dikkat çekiyor. El Salvador, Büyük Okyanus'a kıyısı olan bir ülke olmasıyla, plaj severlere eşsiz deneyimler sunuyor.

El Salvador Ankara Büyükelçilik çalışanı Urrutia: Türk insanlarını çok seviyorum
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da düzenlenen Travel Expo Fuarı'nda yerini al ve 4 gün boyunca ziyaretçileri ağırlayan El Salvador Büyükelçiliği, ülkesini tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükelçilik çalışanı Pamela Urrutia, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, ülkesinin konumu ve doğal güzellikleri ile turistleri cezbettiğini söyledi.

El Salvador'un konumunun da turistler için avantajlı olduğunu belirten Urrutia, "El Salvador, Orta Amerika'da bulunan, doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ülkedir. Ülkemiz küçük olmasına rağmen plajları, yaylaları, ormanları ve gölleri ile turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle son dönemlerde plajlarımızda yapılan sörf ile popüler bir hale geldik. Sörf yapmak için uygun plajlarımızın olması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda birçok uluslararası yarışmaya ev sahipliği yaptık. Aynı zamanda Başkent'te olup, 30 dakika içinde plajda olabilirsiniz. Aynı gün içerisinde dağları gezebilir ya da göl kenarında yürüyebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

ic.jpg

EL SALVADOR’UN KONUMU BAZI TÜRKLER İÇİN KAFA KARIŞTIRICI

Büyükelçilik çalışanı Pamela Urrutia, ülkesinin konumunun bazı Türkler için kafa karıştırıcı olduğunu söyledi.

Urrutia, "El Salvador, Orta Amerika'da yer alıyor. Ancak, 'Orta Amerika' dediğimizde bazı Türk vatandaşların kafası karışıyor ve ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yerde sanıyorlar. El Salvador'un Orta Amerika'da, Meksika'nın güneyinde, Guatemala ve Honduras arasında Büyük Okyanus'a kıyısı olan bir ülkedir" diye konuştu.

TÜRKİYE’DE EN SEVDİĞİM, TÜRK İNSANLARIDIR

Türkiye'de 8 yıldır yaşayan ve bir Türk ile evli olan Urrutia, “Aslında büyükelçimiz için iki dil ve kültürü bilmek avantajı bir durum. El Salvador ve Türk kültürü arasında bir nevi köprü görevi üstleniyorum.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de en sevdiğim, Türk insanlarıdır. Tabi ki yemekler de harika ama bence Türk insanı inanılmaz sıcak kanlı, cana yakın ve samimi. Bu insani özellikleri ülkeyi yaşanılır kılıyor.” ifadelerine yer verdi.

KAHVEMİZ ULUSLARARASI DÜZEYDE BİRİNCİ SINIFTIR

Urrutia, El Salvador'un kahve üretiminde de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kahvemiz uluslararası düzeyde birinci sınıf kalite ile üretilmeyi amaçlamaktadır.”

İKİ DİL BİLENLERİN ORANI YÜKSEK

Urrutia, ülkesinin eğitim ve çalışma hayatında İngilizcenin yaygın olarak kullanıldığını belirterek, "İspanyolca anadilim ama aynı zamanda İngilizce de biliyorum. Ülkemizdeki insanların geneli iki dil kullanır. Başka ülkelerde hem çalışma hem de eğitim hayatı nedeniyle İngilizce biliyoruz.” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.