Elazığ'ın kültürel değerleri Başkent'te!

Ankara'da Elazığ Tanıtım Günleri tüm hızıyla devam ediyor. AKM Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen programda Elazığ'a özgü yiyecek ve içecekler Başkentlilere sunulurken ayrıca, yöresel iğne oyalar, el emeği çantalar da stantlarda yerini aldı.

Elazığ'ın kültürel değerleri Başkent'te!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde Elazığ Tanıtım Günleri tüm heyecanıyla devam ediyor. Elazığ'ın yöresel yemeklerini Başkent'te tanıtan esnaf, bölgenin kültürel değerlerini Ankara'ya taşıdıkları için mutlu olduklarını belirterek, organizasyonu düzenleyen Elazığ Dernekler Federasyonuna teşekkürlerini iletti.

whatsapp-image-2023-09-21-at-16-00-00.jpeg

20 Eylül Çarşamba günü başlayan Elazığ Tanıtım Günleri, 24 Eylül'e kadar devam edecek.

KÜLTÜREL DEĞERLER BAŞKENT'TE TOPLANIYOR

Başkent Ankara, kültürel değerlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. AKM Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler ile Türkiye'nin bölgesel değerleri öne çıkarılıyor. Elazığ'dan Ankara'ya gelen bölge esnafı ise ürünlerini geniş kitlelere duyurabildikleri için mutlu olduklarını ifade ediyor.

whatsapp-image-2023-09-21-at-16-00-03.jpeg

Elazığ Belediyesi Hayma Ana Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Demet Çelik, "Kooperatifimizi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kurdu. Başkanımızın kadınlara yönelik bu çalışması çok değerli... Kadınlara istihdam olması için böyle bir girişimde bulundu. Elazığ'da kadın istihdamının yükselmesi için çalışmalar yapıldı. Maddi ve manevi her konuda Belediye Başkanımız kadınların yanında oldu." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-09-21-at-15-57-25.jpeg

Çelik, kooperatifin isminin ise Ertuğrul Gazi'nin annesi, Osman Gazi'nin ninesi olan 'Hayme Ana'dan geldiğini belirterek, "Kadınların emek verdiği bu kooperatife yakışacak bir isim oldu." dedi.

ELAZIĞ'IN MEŞHUR YEMEKLERİ

Çelik, en meşhur tatlının dolanger tatlısı olduğunu ve yoğun taleple hemen tükendiğini belirterek, "Taş ekmeğimiz, meşhur gömmemiz, harput köftemiz standımızda yer alıyor. Dolanger tatlımız tükendi. Yoğun bir talep oldu. Kadınlarımızın kendi emekleriyle kuruttuğu dutlar, naneler; Kendi elimizle yaptığımız üzümün olgunlaşmamış hali olan koruk suyumuz, elma sirkemiz burada yer alıyor." sözleriyle el emeği ürünlerini tanıttı.

whatsapp-image-2023-09-21-at-16-06-13.jpeg

YAZMALARDAN ŞALVARLARA GELENEKSEL ÜRÜNLER

Kooperatif olarak sadece yiyecek-içecek değil, birçok kültürel ürünlerin de yapıldığını belirten Çelik, "Elazığ'ın yöresel büyük, tığ ile yapılmış olan yazmaları, lifleri; Elazığ'ın olmazsa olmazı şalvarlarını da buraya getirdik ve tanıtıyoruz. Kadınlarımızın elinden her iş geliyor. Bu ürünlerin hepsi kooperatifimizde emek veren kadınların elinden çıktı." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-09-21-at-15-57-26.jpeg

whatsapp-image-2023-09-21-at-15-57-27.jpeg

BAŞKENTLİLERE ÇAĞRI

Çelik, Başkentlilere de bir çağrıda bulunarak sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkentlileri de buraya davet ediyorum. Elazığımızın olmazsa olmazı içli köftesini tatsınlar. Çıkıp çıkıp gelin diyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.