Emek 7. Cadde Mobil Atık Geliştirme Merkezi ağzına kadar doldu!

Çankaya Belediyesinin hayata geçirdiği Mobil Atık Geliştirme Merkezi projesi, Emek 7. Cadde’deki cam atıklar bölümünde yaşanan doluluk nedeniyle dikkat çekiyor. Vatandaşlar, dolu olan atık kutuları nedeniyle cam atıklarını yerlere bırakmak zorunda kaldıklarını belirterek, belediye ekiplerinin desteğini beklediklerini söyledi.

Emek 7. Cadde Mobil Atık Geliştirme Merkezi ağzına kadar doldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Çankaya Belediyesi tarafından 2022 yılında hayata geçirilen Mobil Atık Geliştirme Merkezi, son zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle dikkat çekiyor. Emek 7. Cadde’de yer alan merkezin cam atıklar bölümü, tamamen dolmuş durumda.

Vatandaşlar, cam atıklarını poşetler içinde toplayarak yerlerde biriktirmeye başladı. Yetkililerden, bu durumun bir an önce çözülmesi ve atık bankolarının boşaltılması bekleniyor.

atik2.jpg

MOBİL ATIK GELİŞTİRME MERKEZİ NEDİR?

Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan Mobil Atık Geliştirme Merkezi projesi, atıkların değerlendirilebilir hale getirilmesini hedefleyen yeni nesil bir çevre girişimi. İlçe genelinde 30 adet bulunan bu merkezler, dijital, hareket sensörlü, braille alfabesi bulunan ve konuşan özellikleriyle vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN SENSÖRLER SAYESİNDE DOKUNMADAN AÇILIYOR

Mobil Atık Geliştirme Merkezleri, güneş enerjisiyle çalışan sensörleri sayesinde kullanıcıların hiçbir yüzeye temas etmeden atıklarını bırakmalarına olanak tanıyor. Döner kapaklı yapısı ile ambalaj atıkları (kağıt-karton, plastik, metal, kompozit), cam atıklar, elektronik atıklar ve pil atıkları ayrı bölmelerde toplanıyor. Vatandaşlar, bu merkezlere 7 gün 24 saat atık bırakabiliyor.

atik3.jpg

CAM ATIKLAR YERDE KALDI

Muhabirimizin yerinde yaptığı gözlemler, son zamanlarda bu merkezlerde yoğunluk yaşandığını ortaya koydu. Özellikle Emek 7. Cadde’deki merkezde cam atıkların biriktiği ve artık yerlerde poşetler içinde bırakılmak zorunda kaldığı görülüyor. Vatandaşlar, bu duruma çözüm bulunması için Çankaya Belediyesi yetkililerinin bir an önce müdahale etmesini bekliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.