Emekli Emniyet Müdürü'nün cinsel istismar suçundan yargılandığı davada karar açıklandı

Ankara'da, emekli emniyet müdürü sanık Ahmet Y. (54) tarafından sahibi olduğu köpek eğitim merkezine gelen 15 ile 16 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla ilgili davanın kararı açıklandı.

Emekli Emniyet Müdürü'nün cinsel istismar suçundan yargılandığı davada karar açıklandı
Yayınlanma:

Ankara 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda sanık Ahmet Y., 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Dava sürecinde tutuklu olan Ahmet Y. ve avukatları mahkemede hazır bulundu. Ahmet Y.'ye söz hakkı verilen duruşmada, suçlamaları reddederek "Aile iftira atıyor. Ben bu suçu işlemedim" şeklinde ifade verdi. Avukatların beyanlarının ardından mahkeme, Ahmet Y.'nin 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Emekli emniyet müdürü olan Ahmet Y., Gölbaşı ilçesindeki köpek eğitim merkezinde köpeklerini eğitmek için gelen 15 ile 16 yaşlarındaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulundu. Çocukların ailelerinin şikayeti üzerine Ahmet Y. gözaltına alındı ve sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ahmet Y.'nin evi ve köpek eğitim merkezi geniş çaplı olarak arandı. Ahmet Y.'nin cep telefonunda köpek eğitim merkezindeki kız çocuklarına ait video ve fotoğraflar bulundu. Videolarda Ahmet Y.'nin kız çocuklarını yönlendirdiği ve özel bölgelerini görüntülemeye çalıştığı görüldü. Soruşturma sonucunda Ahmet Y. hakkında 'eğitici-öğretici tarafından zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 60 yıldan 84 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı ve Ankara 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.