Endemik Vadi öğrencilerin uğrak noktası oldu!

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Ankara'nın kültürel değerlerini yansıtan Endemik Vadi, öğrencilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Başkent Ankara'ya özgü endemik bitki ve hayvan türlerini barındıran vadi, ülke genelindeki okulların öğrencilerinin ziyaretlerine ev sahipliği yapıyor.

Endemik Vadi öğrencilerin uğrak noktası oldu!
Yayınlanma:

Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Endemik Vadi, farklı okullardan gelen öğrencileri ağırlıyor.

ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER DÜZENLENİYOR

Yıldırım Beyazıt Anaokulu, Minik Güller Anaokulu, Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Yenimahalle Sınav Anadolu Lisesi, Mavi Düşler Anaokulu, Muazzez Servet Amaratoğlu Ortaokulu (Çankırı), Güneşevler Anaokulu gibi farklı okullardan gelen öğrenciler, hafta sonlarını Ankara'nın endemik bitkileri, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanının bulunduğu Endemik Vadi'de geçirdi.

endemikvadi3.jpg

Öğrenciler, vadi içerisindeki dekoratif figürlerle süslenmiş Orman Köyü'nde tohum dikim atölyesi etkinlikleri ve çeşitli aktivitelerle eğlenceli vakit geçiriyor.

''ÖĞRENCİLER HEM GEZİYOR, HEM ÖĞRENİYOR''

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi'nin Ankara'nın farklı bölgelerinden ve diğer illerden gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirtiyor. Çetin, "Öğrencilerimiz, Endemik Vadimizi ziyaret ederek Ankara'nın kültürel mirasına sahip çıktığımız ve burada bulunan Ankara'nın 4 beyazı olarak adlandırdığımız türleri yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Öğrenciler hem geziyor, hem öğreniyor, hem de atölyelerimizde ve Orman Köyü'ndeki etkinliklerde enerjilerini topluyorlar. Doğallığı ile huzur veren Endemik Vadimizi görmeye tüm hemşehrilerimizi bekliyorum" diyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.