Endemik Vadi'de lavanta hasadı başladı!

Pursaklar Belediyesi tarafından Endemik Vadi’de gerçekleştirilen lavanta hasadı, bölge halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in katılımıyla yapılan hasatta, önceki yıllarda ekilen ve renkleri ile kokularıyla tanınan lavantalar özenle toplandı.

Endemik Vadi'de lavanta hasadı başladı!
Yayınlanma:

Pursaklar Belediyesi Başkanı Ertuğrul Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Lavanta bahçemizde hasada başladık. Bu bahçenin verimi her geçen yıl artıyor.

BÖLGEDEKİ ARICILIK DA DESTEKLENİYOR

Topladığımız lavantaların yağlarını çıkararak, ziyaretçilerimize bu süreci nasıl geçirdiğimizi gösteriyoruz. Bu alan sadece lavanta yağı üretimi için değil, aynı zamanda renkli bir görüntü, mis gibi bir koku sunuyor ve bal arılarının da yoğun ilgisini çekiyor. Bölgedeki arıcılık da bu sayede destekleniyor. Ürettiğimiz balların kalitesi ise takdir edilecek düzeyde." şeklinde konuştu.

Endemik Vadi'nin tıbbi ve aromatik bitkilerle zenginleşen topraklarında yetişen lavantaların, gelecek yıllarda fotoğraf meraklılarının uğrak noktası olması bekleniyor. Pursaklar Belediyesi ise bölgenin doğal zenginliklerini koruma ve Türkiye'nin üretkenliğine katkı sağlama yolunda ilerliyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.