Ergazi Mahallesi’nin kadın muhtarı Emine Yıldız’dan dolu dolu üç dönem

Yenimahalle Ergazi Mahallesi Muhtarı Emine Yıldız, 2014 yerel seçimlerinde muhtarlık serüvenine adım atmış ve o günden bu yana üç dönemdir bu görevi başarıyla sürdürüyor. Kendi işini yaparken beklenmedik bir şekilde muhtarlığa yönelen Yıldız, ilk başta muhtar olma gibi bir hedefi olmadığını ancak mahalle sakinlerinin desteğiyle bu yola girdiğini belirtti.

Ergazi Mahallesi’nin kadın muhtarı Emine Yıldız’dan dolu dolu üç dönem
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Muhtar olarak seçildiğinde, Ankara’da kadın muhtar sayısının azlığından bahseden Yıldız, “Benden sonra kadın muhtarların sayısı artmaya başladı. Bu durum, kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde daha fazla yer alması gerektiğini gösteriyor” dedi. Kadın muhtar olmanın mahalleye kazandırdığı artılardan bahseden Yıldız, kadınların mahallelerindeki sorunları daha rahat dile getirebildiğini ve muhtarlığı evleri gibi gördüklerini ifade etti.

Muhtar Emine Yıldız, “Erkeklerin ve emekli amcaların işi olarak gördüğüm muhtarlığın aslında çok daha farklı bir sorumluluk olduğunu anladım” diyerek, kadınların da bu alanda güçlü bir yer edinebildiklerini vurguladı.

PROJELERE KADIN ELİ

Emine Yıldız, muhtarlık dönemlerinde mahalleye kazandırdığı projelerle dikkat çekti. Özellikle kreş ve oyun alanları gibi eksikliklerin giderilmesinde önemli rol oynadığını belirten Yıldız, pazar yerinin üstünün kapatılması gibi taleplerin de mahalle sakinlerinin rahatlığı için karşılandığını anlattı. Yıldız, “İlk muhtar olduğumda, mahalle sakinlerinin pazar yerinin üstünün kapatılması talebi vardı. Bu talebi belediyeye ilettik ve şimdi mahallemizde çok daha kullanışlı bir pazar yerimiz var.” dedi.

Görevde bulunduğu 11 yıllık sürede birçok projeye imza attıklarını belirten Yıldız, "Mahallemizde bir kreşimiz yoktu. Ancak çalışan ailelerin artmasıyla birlikte kreşe olan ihtiyaç arttı ve şu an Barış Manço Kreşi ile bu sorunu çözdük.” dedi.

MAHALLELİYLE GÜÇLÜ İLETİŞİM

Emine Yıldız, muhtarlık sürecinde mahalle sakinleriyle güçlü bir iletişim ağı kurduğunu ve bu sayede hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirtiyor. “İlk dönemimden bu yana mahalleliyle sürekli iç içe oldum. İş yerimde çalıştığım süre boyunca bile mahalle sakinleri bana rahatlıkla ulaşabiliyordu. Hafta sonları da dâhil olmak üzere, 7/24 mahalle sakinleriyle iletişim halindeyim” diyerek, muhtarlıkta başarıyı getiren en önemli faktörün halkla kurulan güçlü bağ olduğunu vurguluyor.

ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNLARI

Ergazi Mahallesi Muhtarı Emine Yıldız, mahallenin en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğini belirtti. Yıldız, "Mahallemizde ring otobüs sayısı yetersiz. 30 bin nüfuslu bir mahallede yalnızca bir ring otobüsü var ve bu ulaşımı ciddi anlamda zorlaştırıyor. Ayrıca dolmuş hattı da yeterli değil, bu da mahalle sakinlerinin hastane gibi önemli yerlere ulaşımını zorlaştırıyor." dedi. Yıldız, ulaşım konusundaki taleplerinin belediyeye iletildiğini ancak yeterli geri dönüş alamadıklarını ekledi.

ALTYAPI VE DİĞER SORUNLAR

Yağmur yağdığında bodrum katlarının su bastığını belirten Yıldız, mahallenin eski olması nedeniyle altyapının bu kadar yoğun bir nüfusu kaldırmadığını ifade etti. Bunlara ek olarak mahallede yapılan bisiklet yollarının da uygun yerlerde olmadığını belirten Yıldız, "Avrupa projesi kapsamında yapılan bisiklet yolları, uygun yerlerde yapılmadığı için büyük sıkıntılar yaratıyor. Bu durum, mahallede tepkiyle karşılandı ve birçok kişi bu yüzden tepkisel olarak oy vermedi." dedi.

SMA HASTALARI İÇİN MÜCADELE

Yıldız, SMA hastası çocuklar için yapılan kampanyalardan da bahsetti. "Son 5 aydır, gönüllü olarak SMA hastası Linda bebek için kampanya yürütüyoruz. Ancak toplumumuz bu konuda yeterince duyarlı değil. Herkesin biraz daha duyarlı olmasını, Linda bebek ve diğer çocuklara yardım elini uzatmasını bekliyoruz." dedi.

Emine Yıldız, Ergazi Mahallesi'nin sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiğini ve mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti. Ulaşım, altyapı ve sosyal hizmetler konularında yapılacak daha çok iş olduğunu söyleyen Yıldız, bu sorunların çözülmesi için belediyelerle ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde olacaklarını vurguladı.

GÜÇLÜ BİR EKİPLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Üç dönemdir aynı ekiple çalıştığını ve bu ekibin mahalleye hizmet konusunda büyük bir özveri gösterdiğini dile getiren Emine Yıldız, mahallede her sitede görev yapan 80 kişilik bir çalışma grubuyla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Yıldız, seçim dönemlerinde de bu ekip sayesinde mahalleliye kolayca ulaşabildiklerini ifade etti.

Yıldız, muhtarlık ofisinin her zaman açık olduğunu, mahalle sakinlerinin taleplerini dinlemek ve sorunlarını çözmek için kapılarının her daim açık olduğunu belirterek, “Mahalle sakinlerimiz, belediye çalışanları ve diğer misafirler için her zaman çayımız hazır. Burası herkesin rahatlıkla gelip sorunlarını anlatabileceği bir yer” diyerek muhtarlığın sadece bir idari görev değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.