Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: "5 can dostumuzun belediyede çeşitli görevlere atamasını yaptık"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, bugün gerçekleştirdiği açıklamayla sahipsiz hayvanlar için belediyenin başlattığı yeni bir projeyi duyurdu

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: "5 can dostumuzun belediyede çeşitli görevlere atamasını yaptık"
Yayınlanma:

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından harekete geçtiklerini belirten Beşikçioğlu, belediye bünyesinde sahipsiz hayvanların çeşitli görevlere atanarak topluma kazandırıldığını ifade etti. Eğitimlerini tamamlayan 5 köpeğin belediyede farklı alanlarda görev aldığını belirten Başkan Beşikçioğlu, bu yeni dönemin hayvanlar için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda kreşlerde çocukların yanında, park ve bahçelerde güvenliği sağlama gibi görevler üstlenen köpeklerden biri olan "Alex" isimli dostlarını bugün yeni yuvasında ziyaret ettiklerini söyledi. Beşikçioğlu, "Barınağımızda dostlarımızı itaat eğitiminden geçiriyor ve onlara sıcak bir yuva sunuyoruz. Sevgi ve emek verdiğimizde, aldığımız karşılıklar inanılmaz oluyor. Özellikle kreşlerde çocuklarımızın can dostlarımıza gösterdiği sevgi bizi çok mutlu ediyor. Onların tek istediği sevgi, biz de bunu onlara veriyoruz," dedi.

Beşikçioğlu, şu anda barınakta 80’den fazla köpeğin güvenli bir ortamda yaşadığını ve hepsinin bakımlarının titizlikle yapıldığını belirterek, bu köpeklerin arama kurtarma gibi özel eğitimlerle de topluma faydalı hale getirildiğini ifade etti. Bu projeyi bir başlangıç olarak nitelendiren Başkan Beşikçioğlu, hayvan dostlarına sahip çıkmanın ve onları sevmenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

"Bu projenin sadece Etimesgut'ta değil, tüm Türkiye’ye örnek olmasını hedefliyoruz. Onları korumak, sahip çıkmak ve sevgiyle kucaklamak bizim görevimiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.