Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanları tasarısına karşı çıktı: Hayvanlar belediyede görevlendirilecek

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini ve bu konuda belediyenin çeşitli binalarını kullanarak hayvanlara yeni görevler vereceklerini açıkladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanları tasarısına karşı çıktı: Hayvanlar belediyede görevlendirilecek
Yayınlanma:

Beşikçioğlu, Etimesgut Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada "Belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim." dedi. Ayrıca, barınakların artık rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşeceğini belirtti ve köpeklerin sokaktan toplanacağı yerine vatandaşların bu görevde aktif rol alacağını ifade etti.

Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişikliklerin ardından düzenlenen toplantıda Beşikçioğlu, Etimesgutlulara ve hayvanseverlere belediyenin yapacağı çalışmaları anlattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde yapılan hesap incelemelerinin ardından önceki müdür görevden alındı. Beşikçioğlu, eski yönetim döneminde yapılan usulsüzlükleri ve ruhsatsız hastane sorunlarını dile getirerek, "Doğruluk ve dürüstlükten yana olduğum için milletin parasının doğru harcanması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Beşikçioğlu, "Sokak hayvanlarının belediyede görevlendirilmesi için Fen İşleri, park ve bahçeler gibi çeşitli alanlarda binalarımız ve garajlarımız mevcut. Bu binalarda her bir can dostuna bir görev vereceğiz." şeklinde konuştu. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile işbirliği yapacaklarını ve bu destekle ilçede saldırgan hayvanların da dönüşümüne katkıda bulunacaklarını belirtti. "Ben bir söz verdim ve bu sözün arkasındayım." diyerek, hayvanseverlere sözünü yerine getireceğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.