Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan Enver Demirel'le ilgili şok suçlama: 61 akrabasını liyakatsizce işe almış

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediyedeki liyakat tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan Enver Demirel'le ilgili şok suçlama: 61 akrabasını liyakatsizce işe almış
Yayınlanma:

Belediye Meclis Binası'nda düzenlenen eylül ayı meclis toplantısında konuşan Beşikçioğlu, eski Etimesgut Belediye Başkanı MHP'li Enver Demirel döneminde, lise mezunu akrabalarının belediyede işe alındığını tespit ettiklerini belirtti. Toplamda 61 kişinin bu şekilde atandığını ifade eden Beşikçioğlu, "Bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar. Geçmiş dönem sizler neredeydiniz?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Çağlar'ın Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanmasıyla ilgili eleştirilerini yanıtlayan Beşikçioğlu, Bellek’in eğitim ve deneyim açısından güçlü bir özgeçmişe sahip olduğunu vurguladı. Nursemin Bellek’in, Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden lisans mezunu olduğunu, İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nu ön lisansla bitirdiğini, İstanbul Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programını tamamladığını belirtti.

Beşikçioğlu, belediyede akrabaların işe alınması konusundaki iddialara da değindi. Özellikle, eski başkan Demirel döneminde lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini söyleyen Beşikçioğlu, toplamda 61 kişinin tespit edildiğini ve bazı akrabaların doğrudan müdürlük pozisyonlarına atandığını aktardı. "Geçmiş dönemlerde bazı eylemler gerçekleşmiş. Lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini gördük" diyen Beşikçioğlu, bu kişilerin görevlerinin sonlandırılması için meclisten karar çıkarılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, “Bu konu ile ilgili oy çokluğunu bile kabul etmiyorum. Bu önergeyi tüm milletimizin huzurunda oy birliği ile vermemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.