Etimesgut Belediyesi gençlere ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetine başladı

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Etimesgut Belediyesinin gençlere yönelik eğitim desteği sunmak amacıyla hayata geçirdiği Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, belediyenin eğitime verdiği önemi vurguladı. Keyvan, “Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Erdal Beşikçioğlu’nun eğitime verdiği önemin ve yenilikçi hizmet anlayışının bir yansıması olarak bu merkezi kısa bir süre içerisinde hayata geçirdik. Tesisimiz tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek.” dedi.

Etimesgut Belediyesi gençlere ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetine başladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Etimesgut Belediyesinin gençlerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, belediyenin eğitim alanındaki yatırımlarını ve gençlere sundukları destekleri detaylı bir şekilde anlattı. Konuşmanın ana hatlarını belediyenin eğitime verdiği önemin, yapılan çalışmaların ve sundukları hizmetlerin vurgulanması oluşturdu.

EĞİTİME ÖNCELİK VEREN ANLAYIŞ

Ebru Keyvan, konuşmasında Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Erdal Beşikçioğlu’nun eğitime verdiği önemi ve bu çerçevede gençlere yönelik projelere öncelik tanıdığını belirterek, “Sayın Başkanımızın eğitime olan hassasiyeti ve yenilikçi hizmet anlayışı doğrultusunda Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi’ni çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirdik. Bu merkezde LGS (Liseye Giriş Sınavı) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlık süreçlerinde 7., 8., 12. sınıf öğrencilerine ve mezun gruplara ücretsiz eğitim vereceğiz. Ayrıca burada psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de sunarak gençlerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine bütüncül bir yaklaşımla destek olacağız.” dedi.

etibaskan.jpg

"EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ" İLKESİ

Keyvan, konuşmasının devamında Başkan Beşikçioğlu’nun sık sık dile getirdiği bir ilkeyi hatırlatarak, “Sayın Başkanımızın bir ilkesi var: Eğitimde tasarruf olmaz. Eğitim, toplumların en büyük ve kalıcı yatırım alanlarından biridir. Biz de bu düşünceden hareketle, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Onların daha iyi bir geleceğe ulaşması için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak bizim öncelikli görevlerimizden biri.” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi’nin planlanma ve hayata geçirilme sürecinin oldukça kısa bir sürede gerçekleştirildiğini belirten Ebru Keyvan, “Yaklaşık bir buçuk aylık bir sürede bu merkezi planladık ve hayata geçirdik. Ekiplerimizle hızlı bir çalışma yürüttük, personel istihdamımızı sağladık, eğitim programlarımızı belirledik ve merkezimizin fiziksel şartlarını gençlerimizin rahatça eğitim görebilecekleri şekilde düzenledik. Tesisimizde eğitimlerin sağlıklı bir ortamda verilmesi için her türlü detayı göz önünde bulundurduk. Tüm bu çabaların sonunda, çocuklarımızın akademik başarılarına katkı sağlayacak modern bir eğitim merkezi ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

500 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi’nde 7. ve 8. sınıflar için LGS, 12. sınıflar ve mezunlar için ise YKS hazırlık grupları oluşturulduğunu belirten Keyvan, merkezde toplamda 500 öğrenciye ücretsiz eğitim desteği verileceğini açıkladı. Öğrencilerin eğitim sürecini en iyi şekilde takip edebilmek adına her sınıf seviyesinde belirli kriterlere dayalı sınıflandırma yapıldığını ve bu doğrultuda ders programlarının düzenlendiğini ifade etti. Eğitimlerin 17 derslikte, alanında uzman eğitmenler tarafından yürütüleceğini belirten Keyvan, öğrencilerin eğitim sürecine başlamadan önce bir “Yeterlilik Sınavı” yapıldığını ve bu sınav sonuçlarına göre öğrencilerin sınıflara yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

egitimemerkezi.jpg

DÜZENLİ DENEME SINAVLARI VE SÜREKLİ GELİŞİM TAKİBİ

Öğrencilere düzenli aralıklarla deneme sınavları yapılacağını ve bu sınavlar sonucunda öğrenci gelişiminin sürekli olarak takip edileceğini belirten Ebru Keyvan, “Her ay çocuklarımıza ücretsiz deneme sınavları yapacağız. Bu sınavlar sadece akademik seviyelerini ölçmek için değil, aynı zamanda onların sınav pratiği yapmalarını sağlamak ve sınav kaygılarını azaltmak için de büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin gelişimlerini adım adım takip ediyor ve gerektiğinde ek destek programlarıyla yanlarında olmayı hedefliyoruz” dedi.

Keyvan, konuşmasının devamında, merkezin sadece ders anlatılan bir yer olmadığını, öğrencilerin her zaman gelebilecekleri, ek ders ve etüt hizmetlerinden faydalanabilecekleri bir eğitim merkezi olarak planlandığını ifade etti:

“Etüt merkezimiz her zaman açık olacak. İhtiyaç duydukları her an öğrencilerimize destek vermeye hazır olacağız. Velilerimiz de bu süreçte çocuklarının durumuyla ilgili sürekli bilgilendirilecek. Çünkü bu süreçte onların desteği de çok önemli.”

untitled-2.jpg

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ

Ebru Keyvan, eğitim merkezi bünyesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin de verileceğini belirterek, gençlerin eğitim sürecinde sadece akademik değil, duygusal ve psikolojik açıdan da desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Keyvan, “Günümüz şartlarında öğrencilerin yalnızca ders çalışarak başarıya ulaşmaları yeterli değil. Onların duygusal ve psikolojik gelişimlerine de destek vermeliyiz. Özellikle lise ve üniversiteye hazırlık sürecinde olan bu yaş grubundaki çocuklar, fiziksel ve psikolojik olarak çok kırılgan bir dönemden geçiyorlar. Bu nedenle, velilerimizin de bu konuda bizden destek almalarını bekliyoruz. Psikolojik danışmanlık merkezimiz, hem öğrencilerimize hem de velilerimize her zaman kapılarını açık tutacak.” dedi.

VELİLERLE SÜREKLİ İLETİŞİM

Velilerin de bu sürecin bir parçası olduğunun altını çizen Keyvan, çocuklarının akademik ve psikolojik durumlarını yakından takip eden velilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi:
“Çocuklarımız sizin bize emanetiniz. Velilerimizin bu zorlu süreçte ne kadar hassas ve dikkatli olmaları gerektiğinin farkındayız. Biz de Etimesgut Belediyesi olarak, tüm idari kadromuzla ve eğitmenlerimizle çocuklarınızın yanında olacağız. Velilerimiz, çocuklarının her türlü gelişim ihtiyacında bize danışabilirler. Onların destekleri, öğrencilerimizin başarısında çok önemli bir rol oynayacak.”

Son olarak, açılış törenine katılan velilere ve öğrencilere teşekkür eden Ebru Keyvan, Etimesgut Belediyesi olarak eğitime yapılan yatırımın toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırım olduğuna olan inançlarını yineledi ve merkezin tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.