Etimesgut Belediyesi’nden işçilere müjde: İşçilere zam oranı belli oldu

Etimesgut Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde, belediyede çalışan bin 835 işçinin maaşına yüzde 68 zam yapıldığı açıklandı.

Etimesgut Belediyesi’nden işçilere müjde: İşçilere zam oranı belli oldu
Yayınlanma:

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yapılan anlaşma ile en düşük işçi maaşını 15 bin 500 TL'den 26 bin TL'ye çıkardıklarını ifade etti. Ayrıca, sosyal haklardaki iyileştirmelerle birlikte zam oranının yüzde 70’lerin üzerinde olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Demirel, Ahikent Şirketi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin sendikalı olmasını sağladıklarını ifade etti.

Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer katılımcıların iştirakiyle gerçekleşti. Demirel, en düşük işçi maaşlarındaki artışın yüzde 68 oranında gerçekleştiğini belirtirken, sosyal haklardaki çeşitli artışları da paylaştı. Yapılan zammın ardından işçilerin mutlu olduğu gözlendi.

Eşit işe eşit ücret politikasının tam olarak uygulandığı belirtilen sözleşme detayları arasında, yıllık izinlerde kesilen yemek ücretleri ve yeni sözleşmede yer alan sorumluluk primi ile yol parası ödemelerinin kesinti yapılmadan ödeneceği bilgisi yer aldı. Yıllık izinlerde artış yapıldığı, ücretli sosyal izinlerin eklendiği, ikramiyelerin gün sayısının arttığı ve kıdem tazminatı tutarının yükseltildiği ifade edildi. İl dışına göreve giden işçilere harcırah ödemesi düzenlendiği, hafta tatilinde ve bayram tatillerinde çalışan işçilere ilave yevmiye ödemelerinin arttırıldığı belirtildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.