Etimesgut Kent Tiyatrosu, Kent Fest'i "Vatan Kurtaran Şaban" oyunuyla açıyor: Ücretsiz bilet şansı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Kent Tiyatrosu ve Kent Fest’in açılışında heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtti.

Etimesgut Kent Tiyatrosu, Kent Fest'i "Vatan Kurtaran Şaban" oyunuyla açıyor: Ücretsiz bilet şansı
Yayınlanma:

Açılış, Haldun Taner’in kaleme aldığı ve günümüz gerçekliğiyle bağ kuran “Vatan Kurtaran Şaban” oyunuyla gerçekleştirilecek. Oyun, sanatçılar ile siyasetçiler arasındaki ilişkiyi ele alarak, bir tesadüf sonucu kültür ve sanat işlerinde yüksek bir göreve getirilen Şaban’ın hikayesini anlatıyor.

Oyun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda sanatçılara verilen önemin zamanla bürokraside nasıl azaldığını, "tiyatro yapma" ifadesinin bir aşağılama olarak nasıl dillere pelesenk olduğunu sorguluyor. Bu bağlamda, kültür ve sanat işlerinin bir medeniyetin gelişimindeki önemine dikkat çekiliyor. Şaban karakteri, siyasetin ve bürokrasinin zorluklarına rağmen, sanatın ve sanatçının dünyayı anlama görevini üstleniyor. Seyircilerle buluşarak, her bireyin içinde bir parça barındıran bir insan anlayışını yansıtıyor.

Etkinlikte sınırlı sayıda ücretsiz davetiye mevcut. Davetiyeler, 10 Ekim 2024 tarihinde CKM gişesinden saat 11.00-14.00 arasında temin edilebilir. Kontenjan, salon kapasitesiyle sınırlı olup, tek seferde en fazla 2 kişilik davetiye alınabilir. Kent Tiyatrosu, perdelerini açarak sanatseverleri “Vatan Kurtaran Şaban” ile buluşturmayı bekliyor!

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.