Etimesgut’a TIR Parkı kazandırılacak

Etimesgut Belediyesi, 52 dönümlük bir alanda yapımına devam edilen TIR Parkı projesinde sona yaklaşıyor.

Etimesgut’a TIR Parkı kazandırılacak
Yayınlanma:

Etimesgut Belediyesi'nin 49763 ada ile 49069 ada arasındaki 52 dönümlük arazide devam eden çalışmalar, 210 araç kapasiteli TIR Parkı'nın Avrupa Standartlarına uygun olarak tamamlanması amacıyla sürdürülüyor. TIR Parkı'nın, binek araç otoparkı, Etimesgut'un merkezi noktalarına servis hizmetleri, 7/24 güvenlik ve şoförler için konforlu alanlar gibi imkanlarla donatılarak kısa sürede hizmete girmesi planlanıyor. Böylece, uluslararası standartlarda bir TIR Parkı Etimesgut’a kazandırılmış olacak.

Bu yeni düzenlemeyle, şoförlerin araçlarını park edebilecekleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri modern bir alan oluşturulurken, aynı zamanda yol kenarlarında düzensiz parkların önüne geçilerek trafik sıkışıklığının azaltılması hedefleniyor.

tir-parki-4.jpeg

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçedeki önemli sorunlardan biri olan büyük araç otopark sorununu çözmek için önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyleyerek, “İlçemiz genelinde büyük araçlardan kaynaklı bir trafik sorunu yaşanmaktadır. Amacımız; TIR araçlarının kontrolsüz ve uygunsuz olarak park alanları dışına park etmelerinin önüne geçmek ve bölge trafiğini rahatlatarak görüntü kirliliğini engellemektir. Yapımı devam eden ve kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan TIR Otoparkımız ile Tırlar ve kamyonlar artık sokaklara ve caddelere gelişigüzel park edemeyecek. Vatandaşımızın rahatsızlık duyduğu bu sorunu çözmek ve trafiği biraz olsun rahatlatmak adına bölgemizdeki 52 dönümlük araziyi TIR otoparkına dönüştürmeye karar verdik. TIR Garajımız ile hem sokaklarımız rahatlayacak hem de şoförlerimize kendilerine uygun dinlenme ortamını sağlamış olacağız. Park içerisinde sağlanacak olan güvenlik önlemleri ile hem sürücülerin hem de şoförlerin can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.