Etimesgut'ta lise öğrencilerinin otobüs mağduriyeti: Uzun kuyruk, balık istifi yolculuk

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan Halil İnalcık Anadolu Lisesi öğrencileri, otobüslerin yetersiz olmasından şikayetçi. Okul çıkışında metrelerce uzunluktaki kuyruğa giren öğrenciler, otobüslere sığmadıkları için uzun süre durakta beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Etimesgut'ta lise öğrencilerinin otobüs mağduriyeti: Uzun kuyruk, balık istifi yolculuk
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'da toplu ulaşım çilesi devam ediyor. Başta öğrenciler olmak üzere sefer sayılarının yetersiz olmasından şikayet eden vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğünün çözüm bulmasını istiyor.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN EGO ÇİLESİ

Etimesgut ilçesine bağlı Bağlıca semtinde bulunan Halil İnalcık Anadolu Lisesi öğrencileri, ders çıkışlarında mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Durakta uzun kuyruklara giren öğrenciler, gelen otobüslere sığamadıkları için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Otobüse bindiklerinde de balık istifi halde yolculuk yaptıklarını ifade eden lise öğrencileri, ders çıkış saatlerinde otobüs seferlerinin artırılmasını talep etti.

okul.jpg

ULAŞIM BÜYÜK SORUN HALİNE GELDİ

Seferlerin yetersiz olduğundan dert yanan bir vatandaş, "EGO ulaşımı cidden büyük sorun haline geldi. Millet otobüslerde metrolarda birbirine patlayacak yer arıyor. Belediyenin bu işe bir an önce el atması lazım" dedi.

Bir başka vatandaş ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz EGO kullanım hakkını eleştirerek "Bedava binişleri kesmezseniz durum hep böyle olur" ifadelerini kullandı.

Bağlıca bölgesinde 2 büyük lise olduğunu ancak ulaşımın az olduğunu belirten bir vatandaş, "536 numaralı hat koymuşlar her sokağa giriyor. Otobüs Etimesgut, Emirler ve Alsancak derken 1 buçuk saatte Sıhhiye'de oluyor" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.