EURO 2032 için Ankara heyecanı: Ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu!

UEFA açıkladı; EURO 2032 Türkiye ve İtalya ev sahipliğinde düzenlenecek. Final maçı, 80 bin kişilik stadı ilk yapan ülkeye verilecek. Peki bu şehir neden Ankara olmasın?

EURO 2032 için Ankara heyecanı: Ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Türkiye olarak gözümüz aydın… UEFA, EURO 2032’nin ev sahibi ülkelerini Türkiye ve İtalya olarak açıkladı.

UEFA bu kez kaçacak yer bulamadı. Çünkü deliğin bir tarafını Türkiye diğer tarafını İtalya kapatmıştı! Eli mahkûm EURO 2032’yi Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa düzenlemesine karar verecekti, verdi.

ELİMİZDEN ALINANLAR…

“Bu kez kaçamadı” dememizin nedeni; EURO 2024 için Türkiye ve Almanya yarışırken bir sürü ayak oyunu ile bu hakkı elimizden almışlardı…

Ayrıca, 2021’deki UEFA Şampiyonlar Ligi finalini de İstanbul’dan alıp Portekiz’e vermişlerdi…

2032’Yİ İTALYA İLE PAYLAŞTIK

Türkiye için tarihi gün geldi ve UEFA, EURO 2032’nin ev sahibi ülkeleri Türkiye ve İtalya olarak açıkladı.

UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre’nin Nyon kentindeki toplantının ardından, EURO 2028’i Birleşik Krallık ile İrlanda Cumhuriyeti’nin, EURO 2032’yi ise Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceğini ilan etti.

Türkiye-İtalya adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nu sahnede Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil eti. İtalya'nın elçisi ise efsane file bekçisi Gianluigi Buffon idi.

ANKARA STAT BEKLİYOR…

UEFA-2032 turnuvasının açılış ve kapanış yani final maçları için bazı kriterler var. Bunlardan biri de 80.000 kişilik stat.

Final maçı, 80.000 kişilik stadı ilk yapan ülkeye verilecek.

Uzun zamandan beri stat sorunu yaşayan ve milli maça hasret Ankara hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Başkent oluşunun 100. Yılında bu stadyumu hak ediyor.

Ankara spor kamuoyu bu konuya yoğunlaşmalı ve yapımı süren mevcut Yeni Ankara Stadyumu’nun mümkünse projeye yapılacak eklemelerle 80.000 kişilik stadyuma dönüşmesini sağlamalı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.