Farkındalık için bir araya gelindi: Dünya Meme Sağlığı Günü Ankara’da coşkuyla kutlandı!

Her yıl 15 Ekim’de kutlanan Dünya Meme Sağlığı Günü, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhisin önemine vurgu yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen Dünya Meme Sağlığı Günü etkinliği, katılımcıların bu konuda daha fazla bilgi edinmelerine ve toplumda farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat sundu.

Farkındalık için bir araya gelindi: Dünya Meme Sağlığı Günü Ankara’da coşkuyla kutlandı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Her yıl Dünya Meme Sağlığı Günü 15 Ekim’de kutlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), ABB Kadın Danışma Merkezi ve Farkındalığın Gücü Derneği iş birliği ile düzenlenen Dünya Meme Sağlığı Günü etkinliği Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Etkinlik, katılımcıların bu önemli konuda daha fazla bilgi edinmesi ve toplumda farkındalık yaratması için bir fırsat sunarken, aynı zamanda dayanışma ve destek ruhunu da pekiştirdi. Dünya Meme Sağlığı Günü, her bireyin sağlık bilincini artırarak, sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemeleri için teşvik edici bir alan oluşturdu.

foto.jpg

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Dünya Meme Sağlığı Günü için düzenlenen etkinlikte konuşan Uzm. Dr. Selcen Kılıç, şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarda en çok rastlanan meme kanseridir. Günümüzde tedavi hizmetleri ve tarama testleri de arttı. Bu yönden tedavi kolaylaşıyor. Kanserin sebepleri arasında yer alan sigara, alkol gibi maddelerin kullanımı kanseri tetikliyor. 2 yılda bir ücretsiz olarak mamagrofi de çekilmeli. Kendi kendinize yaptığınız meme muayenesinin de oldukça faydalı olduğunu görüyoruz. Meme dokusunda bir kitle veya hassasiyet hissediyorsanız hekiminize mutlaka danışın. Erken teşhis hayat kurtarır.”

meme.jpg

DÜNYA MEME SAĞLIĞI GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Dünya Meme Sağlığı Günü etkinliği, düzenlenen program kapsamında Latin Dans Gösterisi ve Farkındalık Korosu’nun muhteşem performanslarıyla renklendi. Katılımcılar, dans ve müzikle dolu anların keyfini çıkarırken, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla yapılan etkinlik, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Etkinliğe katılan herkes, memenin sağlığı konusunda bilinçlenmenin ve erken teşhis farkındalığının önemini bir kez daha anladı. 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü’nün, her yıl daha fazla insanın bu konuda bilgi sahibi olmasına vesile olması umuluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.