FETÖ, Hava Kuvvetleri’ne "Şifreli Kodla" sızdı

Ankara'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında itirafçı olan bir binbaşı, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığına sızmak için kullandığı "şifreli kod" sistemini detaylarıyla anlattı.

FETÖ, Hava Kuvvetleri’ne "Şifreli Kodla" sızdı
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianameye göre, örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, hava tabip binbaşı Ömer T'nin, örgütün "operasyonel hatlar" olarak bilinen gizli haberleşme yöntemleriyle bağlantıda olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan Ömer T, 14 Mayıs 2024'te etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi ve örgüte dair kapsamlı bilgiler vererek 21 FETÖ üyesini ifşa etti. İfadesinde, FETÖ'nün kendisiyle ortaokul yıllarında iletişime geçtiğini, askeri liseye gitmek istediğini belirttiği andan itibaren örgütün sınavlara hazırlık sürecinde destek sağladığını ifade etti.

FETULLAH GÜLEN'DEN "BİRİNCİLİK" ÖDÜLÜ

Askeri liseye yerleşmesinin ardından, örgütle düzenli olarak görüşmelerinin devam ettiğini belirten Ömer T, askeri lisede birinci olduktan sonra İsmail kod adlı bir kişi tarafından Fetullah Gülen'in Altunizade’deki ofisine götürüldüğünü söyledi. Gülen'in kendisini tebrik ettiğini ve ödül olarak bir saat hediye ettiğini, birlikte yemek yediklerini anlattı.

ÖĞRENCİ ALIMLARINDAN SORUMLU OLDU

Ömer T, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne girip mezun olduktan sonra Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yaptı. Ardından Hava Astsubay Hazırlama Okulu'nda öğrenci alımlarından sorumlu oldu.

"ŞİFRELİ KOD" SİSTEMİ

Ömer T, bu görevi sırasında örgüt mensuplarının, askeri okullara "sakıncalı kişilerin" girmesini engellemek amacıyla kendisiyle iletişime geçtiğini belirtti. İzmir Bornova'da Sami isimli bir "mahrem imam" ile buluştuğunu söyleyen Ömer T, Sami'nin kendisine öğrenci tanıma kartının üst kısmına "karekod" sistemi kurduklarını ve bu kodun daha sonra yok edileceğini aktardığını belirtti.

Bu sistemde, öğrenci sınav giriş kağıdının sağ üst köşesindeki barkodda yer alan son üç rakamın toplamına göre bir sınıflandırma yapıldığını ifade etti. Toplamın son rakamı 8, 9, 0 veya 7 olanlar "müspet" yani örgüt mensubu olarak, 5 ve 6 olanlar "menfi" yani örgüt dışı kişiler olarak, diğer rakamlara sahip olanlar ise "fark etmez" olarak kodlanıyordu.

Bu uygulamanın ardından örgütün ne kadar güçlü ve tehlikeli olduğunu anladığını ifade eden Ömer T, daha sonraki sınav komisyonu görevlerini kabul etmemeye çalıştığını belirtti.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK"

Ömer T. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, örgüte dair detaylı bilgi vererek 21 FETÖ üyesini deşifre eden sanık için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.