Film gibi operasyon: MİT'in Ankara'daki takas operasyonunun perde arkası!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 7 ülke arasında gerçekleştirilen tarihi takas operasyonunun detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. İşte Ankara'da film sahnelerini aratmayan operasyonun detayları...

Film gibi operasyon: MİT'in Ankara'daki takas operasyonunun perde arkası!
Yayınlanma:

İki ay süren hazırlık ve üst düzey toplantılarla şekillenen bu büyük operasyon, dünya liderlerinin dikkatini çekti ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki güvenilirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Operasyonun diplomasi trafiği, ABD ve Rusya’nın Türkiye’den yardım istemesiyle başladı. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında sergilediği yapıcı tutum ve güven, Ankara'nın bu kritik süreçte tercih edilmesinde önemli rol oynadı. İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen toplantılarda, karşılıklı esir değişimi yapacak 7 ülkenin temsilcileri bir araya gelerek detayları netleştirdi.

GİZLİLİK VE DİSİPLİN İÇİNDE YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT operasyonun her aşamasını büyük bir gizlilik ve disiplin içinde yönetti. Operasyon sırasında herhangi bir pürüz veya kriz yaşanmaması, MİT’in başarısının altını çizen bir diğer önemli nokta olarak dikkat çekti. Esir değişiminde yıllardır görülmemiş isimler yer alırken, sağlık kontrolleri, kimlik tespitleri ve yemek servisleri gibi tüm detaylar MİT ekipleri tarafından titizlikle yönetildi.

BİDEN VE PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

ABD Başkanı Joe Biden, operasyonu dakika dakika izlemek amacıyla MİT’e, operasyonun Türkiye saatiyle 17.00’de yapılması talebinde bulundu. Biden, değiş tokuşu Beyaz Saray’da özel bir odada canlı olarak takip etti. Operasyonun tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak teşekkür etti. Aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Erdoğan’a teşekkür mesajı yolladı.

BAŞARILI PERFORMANS VE ULUSLARARASI GÜVEN

Operasyonun ardından Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Türkiye'nin bu alandaki başarısını vurguladı. Müderrisoğlu, "Türkiye, bölgesindeki en kavgalı ülkeler arasında dahi iletişim kanalı açabilen, güven veren bir ülke. Çok az sayıda ülkenin istihbaratı böylesine karmaşık bir operasyonu bu başarıyla gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.