Gastro Sincan'da yeni dönem başlıyor

Sincan Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gastro Sincan, yeni dönem mutfak eğitimlerine hızla başladı. Geleceğin şeflerini yetiştirmeyi hedefleyen Gastro Sincan, yetenekli kursiyerlere hem Türk hem de dünya mutfağının inceliklerini öğretiyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanıyor.

Gastro Sincan'da yeni dönem başlıyor
Yayınlanma:

2022 yılında faaliyete geçen Gastro Sincan Mutfak Sanatları Akademisi, bu dönem de gastronomiye ilgi duyan vatandaşlara kapılarını açtı. Açıldığı günden bu yana 117 kursiyere sertifika kazandıran Gastro Sincan, mutfak alanında kendini geliştirmek isteyenlere destek olmayı sürdürüyor.

gastro-sincan-5.jpeg

Tam donanımlı bir mutfakta eğitim gören öğrenciler, Türk ve dünya mutfağına dair akademik seviyede bilgi edinirken, yeteneklerini pratikle pekiştirme fırsatı da buluyor.

Yeni dönemin ilk dersi, çeşitli lezzetlerin yer aldığı menüyle başladı. Tuzda balık, vişneli yaprak sarma, kağıt kebabı ve kozalak tatlısı gibi farklı yemekler hazırlayan kursiyerler, hünerlerini gözler önüne serdi.

gastro-sincan-3.jpeg

Gastro Sincan’da eğitim veren yiyecek içecek öğretmeni Didem Arıkan, eğitimler hakkında, “Kursiyerlerimizle beraber bugün keyifli bir eğitim günü geçirdik. Öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra sertifikalarını alıp aşçı çırağı olarak çalışabilecekler. Sayın Belediye Başkanımız Murat Ercan’a bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

gastro-sincan-4.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.