Gazeteci Ali İnandım Ankara ulaşımını yazdı: Raylı sistemde kapasitenin 4'te 1'i kullanılıyor

anadolugazete.com.tr Yazarı Ali İnandım, Ankaralılar için büyük bir çileye dönüşen ulaşımla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Başkent'te raylı sistemlerin kapasitesinin yalnızca 4'te 1'inin kullanıldığını ifade eden İnandım, "Toplu taşımada can simidi olacak rahatlatmalar acil uygulamaya konmalı" dedi.

Gazeteci Ali İnandım Ankara ulaşımını yazdı: Raylı sistemde kapasitenin 4'te 1'i kullanılıyor
Yayınlanma:

Ankara'da toplu ulaşım çilesi her geçen gün artıyor. Otobüslerde yer bulamayan, trafiklerde saatlerce zaman geçirmek zorunda kalan ve raylı sistem ağının yaygın olmamasından dert yanan Ankaralıların şikayetleri artarak devam ediyor. Gazeteci Ali İnandım, anadolugazete.com.tr'deki "Ankara ulaşımına bir can simidi atın" başlıklı yazısında ulaşımını değerlendirdi.

"Hem trafik hem toplu taşıma eziyete, şikayetler çığlığa dönüşmüş durumda başkentte" diyen Ali İnandım, EGO Genel Müdürlüğünde 6 ayda iki genel müdürün değişmesi hakkında da "Sorunların en azından hafifletilemediğini gösteriyor. Beceriksizlikten mi plansızlıktan mı mali yetersizliklerden mi kaynaklandığını tespit etmeliyiz önce" dedi.

"OTOBÜS-RAYLI SİSTEM BAĞLANTISINI DOĞRU KURAMAMIŞIZ"

Ankara'da günlük ortalama 600 bin yolcunun taşındığı raylı sistem hatlarının kapasitesinin yalnızca 4'te 1'inin kullanıldığını ifade eden İnandım, "Doğru değerlendirildiğinde günde 4 milyon, zorlarsanız 5 buçuk milyon kişi taşıyabilecek kapasitesi var bu hatların. Toplu taşımada raylı sistemleri kullanamadığımız çok açık değil mi bu rakamlarda? Otobüs-raylı sistem bağlantısını doğru kuramamışız demek ki. Bu kısmın kaynakla ilgisi yok, beceriksizlik ve plansızlıkla ilgisi olur ancak" ifadelerini kullandı.

"KAZANILAN PUANLAR DURAKLARDA KAYBEDİLMESİN"

Toplu ulaşımın Ankara için neşter atılması gereken bir irin olduğunu söyleyen İnandım, "Genel seçim gündemi, şehir gündeminin önüne geçmemiştir inşallah. Duyumlarımızdan öyle bir his ediniyoruz. Kazanılan haklı puanlar, her gün duraklarda kaybedilmesin" dedi.

Ali İnandım'ın yazısının tamamı...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.