Gazi Üniversitesi Rektörü Yıldız, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen akşam yemeği etkinliğinde, üniversitede öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Yıldız, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

7 Ekim'den bu yana devam İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlarda birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybetti.

İsrail'in hastane, cami, kilise ve mülteci kamplarına yönelik saldırılara Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden de protesto eylemi gerçekleştirildi.

Yaşanan bu süreçlerde İsrail, kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen akşam yemeği etkinliğinde, üniversitede öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Prof. Dr. Abdulkerim Yörükoğlu, Prof. Dr. Cevriye Gencer, Doç. Dr. Temel Çakıroğlu ve Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Ali Özkan ve Ayhan Selçuk, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Metin Uygur da etkinlikte yer aldı.

untitled-1.jpg

"GAZZE AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNÜŞTÜ"

Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilerle birebir görüşerek taleplerini ve sorunlarını dinledi. Yıldız, Filistinlilerin acılarına ortak olmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, Filistinli öğrencilere her zaman destek vermeye hazır olduklarını ve sıkıntılarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, çekinmeden kendilerine ulaşabileceklerini vurguladı.

Yıldız, Filistin'deki duruma dikkat çekerek özellikle Gazze'nin açık hava hapishanesine dönüştüğünü ifade etti. 7 Ekim'de başlayan olaylar sonrasında yaklaşık 6 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini, bu sayının bin 500 yüzünün masum bebek ve çocuklar olduğunu, 15 binden fazla insanın yaralandığını ve bir buçuk milyon insanın yerinden olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.