Gazzeli kardeşlere Ankara umut ışığı oldu

Ankara'da düzenlenen 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'ne katılan Gazzeli Albıttar kardeşler, hazırladıkları kablosuz enerji projesiyle büyük beğeni topladı.

Gazzeli kardeşlere Ankara umut ışığı oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Gazzeli Muhammed (12) ve Ahmet (14) kardeşler, anadolugazete.com.tr’ye ülkeleri için tasarladıkları kablosuz enerji projeleri hakkında bilgi aktardı. Genç girişimciler, “Tasarım fikrini babam ile birlikte ürettik ve yapım aşamasında babam bize destek oldu.” dedi.

Projelerini tansistör, 9 walt, bakır, anahtar, pil ve ampüllerin birleşimi ile hayata geçirdiklerini ve bu proje ile elektrik sağlamaya çalıştıklarını belirten Gazzeli kardeşler, Türkiye'yi ve özellikle Ankara'yı çok seviyoruz. Boş zamanlarımızda Türk arkadaşlarımızla birlikte halı sahaya gidip futbol oynuyoruz. Hem eğleniyoruz hem de onlar bize Türkçe öğretiyorlar.“ ifadelerini kullandı.

Şenlik ile ilgili duygularını dile getiren Gazzeli kardeşler, bilim şenliğinin çok faydalı olduğunu ve böyle bir şenlikte yer almanın duyduğu heyecanı ve mutluluğunu dile getirdi.

1-001.jpg

GAZZELİ KARDEŞLERİN PROJESİNE BÜYÜK İLGİ

Albıttar kardeşlerin kablosuz enerji projesi, şenlikte ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Kardeşlerin projesini gören ziyaretçiler, proje hakkında bilgi almak için kardeşlerle sohbet etti.

3-001.jpg

“ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDAN ÖTÜRÜ ÇOK ÜZGÜN VE STRESLİYİZ”

Genç girişimcilerin annesi Ghadeer Albıttar, çocuklarının ülkeleri için faydalı bir proje ürettiği için onlarla gurur duyduğunu belirterek, “ Çocuklarım ülkeleri için bir şeyler yapmak istediler. Çok kıymetli bir şey. 2 yıl önce büyük oğlum Ankara’da üniversite kazanınca, biz de ailece buraya geldik. Sonra maalesef ülkemizde savaş çıktı. Çok üzgünüz. Orada yaşayan akrabalarımız çok zor süreçten geçiyor. Bu savaş ne zaman bitecek diye kara kara düşünüyoruz. Ülkemize geri dönmek istiyoruz ancak savaş yüzünden dönemiyoruz. Havalimanları da kapalı. Çok stresliyiz. Haberlerde ülkemizin düştüğü durumu izleyince kahroluyoruz. Bedenen olmasa da ruhen biz de oradaymış gibi hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

4.jpg

GAZZELİ ANNENİN MESAJI

Türkiye'ye gelmelerinin ardından ülkelerinde çıkan savaş nedeniyle geri dönemediklerini ve bu durumun kendilerini derinden etkilediğini dile getiren Gazzeli anne, “Herkese bir mesaj vermek istiyorum. Her gün binlerce vatandaşımız şehit oluyor. Çok zor bir durum. Bu süreci anlatmaya kelimeler yetmiyor. Türkiye’den tek isteğim her zaman yaptıkları gibi bize dualarıyla destek olmaya devam etsinler.” ifadeleriyle ülkelerindeki zorlu sürecin sona erme umudunu dile getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.