Geleceğin sanatçıları Gençlik Parkı Kültür Merkezinde yetişiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, genç yeteneklerin müzik alanındaki geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla üniversitelerin müzik bölümlerine hazırlık kursları düzenliyor.

Geleceğin sanatçıları Gençlik Parkı Kültür Merkezinde yetişiyor
Yayınlanma:

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu ücretsiz hazırlık kursları, 13-25 yaş aralığındaki adaylara hitap ediyor. Kurslar, genç yetenekleri, üniversitelerin müzik bölümlerinin yetenek sınavlarına uzman eğitmenler eşliğinde hazırlamayı hedefliyor.

abb2.jpg

Bu kapsamda, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde yapılan ön eleme sınavını başarıyla geçen adaylar, 18-19-20 Aralık tarihlerinde kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Müzik yetenek sınavı hazırlık kursları, Ocak 2024'te başlayacak ve Temmuz 2024'te sona erecek. Kurslar boyunca, Güzel Sanatlar Lisesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Konservatuvarın müzik bölümüne girmek isteyen adaylar, yeteneklerini geliştirme ve sınavlara daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, gençleri destekleyerek eğitime katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Aynı zamanda, Müzik Eğitmeni Halil Cem Güdek, kursların genç yeteneklerin müzik sınavlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlayacağını ve temel müzik eğitimlerini kapsayacağını vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.