“Gelenekli Türk İslam Sanatları” sergisi sanatseverle buluştu

130 eserden oluşan “Gelenekli Türk İslam Sanatları” sergisi, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda sanatseverlerle sunuldu.

“Gelenekli Türk İslam Sanatları” sergisi sanatseverle buluştu
Yayınlanma:

2015 yılından itibaren TDV KAGEM, Gelenekli Türk İslam Sanatları içinde yer alan tezhip, minyatür, hüsn-i hat, ebru, kat’ı, çini, cilt ve kaligrafi sanat dallarında eğitimler düzenliyor.

KAGEM sanat atölyelerinde bir araya gelen öğrenciler ve sanat eğitmenleri, ortak bir amaç etrafında çalışarak sürdürülebilir bir projeye imza atarak, uzun süren emeklerin ürünü olarak ortaya çıkan 130 eseri, sanatseverlerle buluşturdu.

KAGEM Müdürü Fatma Haral Efe, gerçekleştirdiği konuşmada, sergide fırçaların, kalemlerin ve suların raks ettiğini söyleyerek, “Gelenekli Türk İslam sanatının Allah’ın ve resulünün adı ile nasıl mana bulduğuna hep birlikte şahit olacağız. 1996 yılından itibaren eğitim, kültür, sanat, akademi gibi çalışmalarla toplumla buluşan sahih dini bilginin yaygınlaşması adına toplumla buluşan KAGEM birimimiz, 2015 yılından itibaren özellikle eğildiği sanat çalışmalarını zirveye taşımış durumundadır” diye konuştu.

Sergi 21 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.