Genç girişimci ve liderler sürdürülebilir gelecek için harekete geçti

Genç Girişimci ve Liderler Derneği (JCI) Çankaya Rise Direktörlüğü’nün organizasyonuyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında TÜBİTAK, KOSGEB ve Teknopark Ankara iş birliğinde düzenlenen "Yeşil ve Dijital Dönüşüm Destek Programı Bilgilendirme Semineri" Teknopark Ankara’da gerçekleştirildi.

Genç girişimci ve liderler sürdürülebilir gelecek için harekete geçti
Yayınlanma:

Açılış konuşmalarını JCI Çankaya Başkanı Gökhan Yıldız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Çevre Mühendisi Orhan Cem Savaş ve Ankara Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Halilcan Güngör yaptı.

JCI Çankaya Başkanı Gökhan Yıldız, konuşmasında şunları belirtti: “Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) olarak geleceğe dair sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gençliğin enerjisini kullanarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığındayız. Bu nedenle, Yeşil ve Dijital Dönüşüm gibi kritik konularda farkındalık yaratmak ve iş dünyasının temsilcilerini sürecin merkezine almak için buradayız.

11.jpg

DÖNÜŞÜM SÜRECİNE GİRMEYE ZORLUYOR

Dünya genelinde hızla ilerleyen dijitalleşme ve iklim değişikliği, işletmeleri çevresel sorumluluklarının yanı sıra rekabet güçlerini artırmak için dönüşüm sürecine girmeye zorlamaktadır. KOBİ’lerin, teknolojik yeniliklere adapte olarak çevre dostu üretim süreçlerine geçişi kritik öneme sahiptir.”

Etkinlik, sanayide sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim süreçlerine destek sağlamayı amaçladı. “Yeşil ve Dijital Dönüşüm Devlet Destekleri Bilgilendirme Semineri”ne katılım gösteren birçok firma, bu alandaki çalışmalarıyla destek verdi.

8.jpg

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Seminerde, KOBİ'lere sunulan destekler OSTİM KOSGEB Müdürü Hasan Şenel ve TÜBİTAK TEYDEB Bilimsel Programlar Kıdemli Uzmanı Taner Bahadır tarafından aktarıldı.

Hasan Şenel, “KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerini hızla gündemlerine almaları gerekiyor. Bu süreçte KOSGEB olarak her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi.

Seminerin ikinci oturumunda, devlet destekleri, finans, dijitalleşme ve çevre konuları MEXT Dijital Dönüşüm, Corpitall İşletme Doktorluğu Platformu, TEB ve İş Bankası yetkilileri tarafından ele alındı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.