Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı.

Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı!
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlerbirliği Kulübü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yapılan Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Sporun farklı branşlarında eğitim gören gençlerin sporcu kimliğini güçlendirmek ve aynı zamanda akademik başarılarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu tür projelerin Türkiye'nin spor ve eğitim alanında önemli adımlar attığını belirtti.

aa-20231130-33068111-33068109-genclerbirligi-spor-lisesi-acilis-toreni.jpg

Bakan Tekin, protokolün ve işbirliğinin başarısında siyasi iradenin desteğinin hayati bir rol oynadığını ifade etti. Bu tarz okullarda eğitim müfredatı ve öğrenci seçimlerinin sahadaki uzmanlarla birlikte yürütüldüğünü vurgulayarak, bu uygulamanın sadece futbol alanında değil, farklı branşlarda da başarılı bir şekilde uygulanabileceğini belirtti.

Tekin, özellikle voleybol lisesi uygulamasının Türkiye'deki kadın voleybolunun gelişmesinde önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. Bu başarıyı diğer branşlarda da yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ve gelecekte güzel sanatlar alanında benzer projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

'SPOR VE OKUL ARASINDAKİ İKİLEM BİTECEK'

aa-20231130-33068111-33068110-genclerbirligi-spor-lisesi-acilis-toreni.jpg

Bakan, sporla akademik eğitimi dengeleyen ve gençlere örnek olacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bu okulların, çocukları sportif eğitim ya da akademik eğitim seçimleri arasında bırakmayarak ikilemden kurtaracağını vurguladı. Bu proje ile hem sportif alanda yetenekli gençlerin keşfedilip eğitildiğini hem de akademik eğitimin aksatılmadan verildiğini belirtti. Bu sayede spordan sonra gençlerin rol model olacak şekilde topluma katkı sağlayabilecek iyi eğitimli bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.