‘Gençlik Parkı Sanat Günleri’, halkla sanatçıları buluşturmaya devam ediyor!

Ankara’nın kalbinde yer alan Gençlik Parkı’nda, 25 kişilik ekibin katılımıyla ‘Gençlik Parkı Sanat Günleri’, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Etkinlik, halkın ilgisini çekerken sanatçılar da parkın eşsiz atmosferini yansıtan resimler ve heykelleri canlı performans eşliğinde yaparak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

‘Gençlik Parkı Sanat Günleri’, halkla sanatçıları buluşturmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’nı daha canlı ve dinamik bir mekân haline getirmek amacıyla ‘Gençlik Parkı Sanat Günleri’ programını hazırladı. Sanat Günleri boyunca parka gelen vatandaşlar, sanatçıların canlı performanslarını seyretme şansı bulurken bir yandan da buradaki doğal güzellikleri keşfediyor. Etkinlik süresince sanatçılar, parkın tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini tuvale aktarırken, heykeltraşlar ise doğadan ilham alan eserlerini parkın çeşitli noktalarına yerleştiriyor.

mustafa.jpeg

GENÇLİK PARKI’NDA ŞİFA VE SANAT BİR ARADA

Sanat Günleri’nde yer alan Mustafa Can Baltacı, “Sanat Günleri adına ben de buradayım. Ağaçtan heykel yapıyorum. Yılan formu üzerine çalışıyorum. Yılanı daha çok şifa ile ilişkilendiriyorum.. Gençlik Parkı da insanların şehir yaşamının yoğunluğundan kaçıp şifalandığı bir alan olduğu için böyle bir uyum yakaladım. Benim gibi genç sanatçılara bu tarz olanaklar tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Halkımızı çağdaş sanatla buluşturmak çok güzel bir fikir. Umarım devamı da olur.” şeklinde konuştu.

dogan.jpeg

ATIK MATERYALLERLE FANTASTİK DÜNYALAR OLUŞTURUYOR

Atık materyallerle çalışan Heykeltıraş Doğan Karakılıç ise yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Kendi sanat anlayışıma uygun bir iş yapmaya çalıştım. Fantastik yaratıklar yapıyorum. Bu dünyadaki imgelerle fantastik dünyada yeni imgeler oluşturmaya çalışıyorum. Yaptığım eserin gövdesi LPG’li araçların tanklarından oluşuyor. Farklı farklı tanklarda mevcut. Yüzde 80’i atıktan oluşan bir çalışma. Ayrıca böyle etkinliklerin olması güzel ve devamının da olmasını istiyoruz. Hem sanatçılar hem de halkla buluşmak açısından güzel oluyor.”

26-27 EYLÜL’DE SERGİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Sanat Günleri’nin her gün 16.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söyleyen Nokta Sanat Atölyesi üyesi Bengi Çınar Kul, “Bu günlerin başladığı tarihten itibaren halk, canlı performanslara şahitli edebiliyor. Sanatçılarımız Gençlik Parkı temalı çalışmalar yapıyor. Kültür Yolu Festivali kapsamında, sanatçılar ve serbest çalışanlar kendilerini tanıtabilme ve sanatlarını halkla buluşturabilme imkânı buluyor. Ayrıca 26-27 Eylül tarihinde saat 14.00’da eserlerin sergisi olacak. Herkesi bekleriz.” dedi.

genclik-parki-foto.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.