Ankara'da giysi kumbaraları ihtiyaç sahiplerine derman oluyor!

Çankaya Belediyesi, ilçenin dört bir yanındaki 'giysi ayakkabı kumbarası' sayısını artırıyor. Kumbaralar sayesinde toplanan eşyaların kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çankaya'da 622 noktada bulunan 'kumbaralar' ile tekstil ürünleri ve ayakkabılar dönüştürülüyor.

Ankara'da giysi kumbaraları ihtiyaç sahiplerine derman oluyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Zaman içinde ihtiyaç duyulmayan ya da tahrip olmuş giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünlerine "tekstil atıkları" deniyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında birçok ilde yerel yönetimler 'Giysi Ayakkabı Kumbarası' projesini hayata geçirdi. Bu illerden biri de Ankara.

whatsapp-image-2024-05-13-at-16-04.jpgÇankaya Belediyesi de ilçenin dört bir yanına 'giysi ayakkabı kumbarası' yerleştirdi. Buralarda toplanan eşyalar geri dönüşüme kazandırılıyor.

11-39-15-tekstil-atik-29112021.jpg Kullanılabilir durumdaki tekstil ürünlerinin bakım ve temizliği yapılarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında, kentin birçok cadde ve sokağına Çankaya Belediyesi tesislerine ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne de tekstil kumbarası yerleştirilmişti.

KUMBARAYA HANGİ TEKSTİL ÜRÜNLERİ ATILIYOR?

Kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atılabiliyor.

ekran-goruntusu-2024-05-13-144411.jpg

622 ADET GİYSİ KUMBARASI VAR!

Çankaya Belediyesi, daha önceki sosyal medya paylaşımlarından birinde, "Kullanmadığınız giysi, ayakkabı ve tekstil ürünleriniz çöp değildir. Dönüştürülebilir tüm tekstil ürünleri ve ayakkabılarınızı ilçemize yerleştirdiğimiz 622 adet giysi kumbarasına atarak dönüştürebilirsiniz." ifadelerini kullanmıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.