Gökçeyurt Vadisi Ankaralıların yeni gözdesi oldu!

Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan Gökçeyurt Vadisi'ndeki lavanta bahçesi, fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin yeni gözde mekanı haline geldi. Vadinin ortasında hoş kokusu ve göz alıcı mor rengiyle adeta görsel bir şölen sunan lavantalar, özellikle yaz aylarında düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin ilgi odağı oluyor.

Gökçeyurt Vadisi Ankaralıların yeni gözdesi oldu!
Yayınlanma:

Mamak'ta konumlanan Gökçeyurt Vadisi'nde vatandaşlar, özenle hazırlanan özel alanlarda fotoğraf çektirerek bu doğal güzellikleri ölümsüzleştiriyor. Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Murat Ertem yaptığı açıklamada, 25 dönümlük alana 19 bin lavanta fidesi diktiklerini belirtti.

EKOTURİZM ALANI VE DOĞA HARİKASI

Ertem, temmuz ve ağustos aylarında çiçek açan lavanta bahçesinin doğa harikası bir mekan olduğunu ve özellikle hafta sonları hatıra kareleri çektirmek isteyenler için ideal bir yer sunduklarını ifade etti. Lavanta bahçesinin aynı zamanda ekoturizm alanı olduğunu vurgulayan Ertem, "Bu güzel alanı görmek için sadece Ankara'dan değil, yakın illerden de birçok vatandaş geliyor." dedi.

lavantabahce.jpg

ULAŞIM KOLAYLIĞI VE GELECEK PLANLARI

Vatandaşların lavanta bahçesine ulaşımını daha da kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Ertem, "Ulaşım kolay bir şekilde sağlanırsa, burası çok daha iyi tanınacak ve ziyaretçi sayısı da artacaktır. Bölgeyi daha renkli ve yaşanabilir bir doğa turizmine katma çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Ertem, lavanta bahçesinin adeta bir doğal fotoğraf stüdyosu haline getirildiğini ve aileler, sevdiklerinizle birlikte mükemmel kareler yakalayabilecekleri özel alanların oluşturulduğunu belirtti.

ÖZEL ANLAR İÇİN NİKAH TÖRENLERİ

Ertem, yeni evlenecek çiftler için nikah törenleri düzenleyecekleri özel alanlar oluşturduklarını belirterek, "Bu sayede çiftler, mis gibi kokan mor lavantaların arasında o özel anlarını ölümsüzleştirebiliyor." dedi. Ertem, ilerleyen yıllarda bahçenin kır düğünü konseptine uygun hale getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

KOZMETİK VE İLAÇ SEKTÖRÜNE KATKI

Ağustos sonuna kadar sergilenen lavantaların daha sonra hasat edilerek kozmetik sanayisi ve ilaç sektöründe kullanıldığını belirten Ertem, lavanta bahçesinin bu yönüyle de ekonomiye katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.