Gölbaşı'nda 'Ata Tohumu' geleneği yaşatılıyor

Gölbaşı Belediyesi, yerli ve milli ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir adım attı. Her yıl geleneksel hale gelen 'Ata Tohum Serpme Programı' kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen ata tohumları toprakla buluştu.

Gölbaşı'nda 'Ata Tohumu' geleneği yaşatılıyor
Yayınlanma:

Gölbaşı'nda yerli tohum geleneği yeniden canlandırıldı.

"BU TOHUMLAR BİZE ATALARIMIZIN EMANETİ"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çocuklarla birebir ilgilenerek, tohumların ekim sürecinde onlara rehberlik etti. Program boyunca çocuklar, toprakla buluşmanın ve bir tohuma hayat vermenin mutluluğunu yaşadı. Etkinlik kapsamında domates, biber ve salatalık tohumlarının ekimi gerçekleştirildi.

odabasii.jpg

Odabaşı, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, "Bu tohumlar bize atalarımızın emaneti" diyerek, yerli ve milli tohumların önemine vurgu yaptı. Odabaşı, tohumların GDO'suz, yerli ve milli olduğunu belirterek, bu tohumların belediye serasında fide haline getirilip vatandaşlara dağıtıldığını dile getirdi. Kültüre ve geçmişe sahip çıkmanın önemine değinen Odabaşı, bu tohumları gelecek nesillere aktarmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Odabaşı, geleceğin ziraat mühendisleri ve bakanlarının bu çocuklar arasından çıkacağına inandığını belirterek, onların da ata tohumlarına sahip çıkacaklarına inancını dile getirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.