Gölbaşı'nda sineklere karşı mücadele devam ediyor

Gölbaşı Belediyesi, yaz aylarında artan sinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla ilçedeki çöp konteynerlerini ilaçladı.

Gölbaşı'nda sineklere karşı mücadele devam ediyor
Yayınlanma:

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, sineklerin üreme alanlarını azaltmak ve halk sağlığını korumak amacıyla düzenli ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Mogan Gölü, sazlık alanlar ve çeşmelerde ilaçlama çalışması yapan ekipler, çöp konteynerlerini de sivrisinek, karasinek, mikrop ve kötü kokuya karşı ilaçladı.

Yapılan ilaçlamalarda ekolojik dengeye zarar vermeyen, insan sağlığını tehdit etmeyen ilaçlar kullanıldı. Bu sayede çevre dostu bir mücadele yöntemi benimsendi.

"GÖLBAŞI HALKININ SAĞLIĞI BİZİM ÖNCELİĞİMİZ"

Çöp konteynerlerinin sineklerin üremesi için ideal alanlardan biri olduğunu vurgulayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı halkının sağlığı bizim önceliğimizdir. Sinekler, özellikle yaz aylarında ciddi rahatsızlıklar ve sağlık sorunları yaratabiliyor. Biz de sineklerin tüm üreme alanlarında olduğu gibi çöp konteynerlerini düzenli olarak ilaçlıyoruz. Vatandaşlarımızdan da çöplerini düzenli ve kapalı poşetlerde atmalarını ve konteyner kapaklarını kapalı tutmalarını rica ediyoruz. Hep birlikte hareket edersek, bu sorunu en aza indirebiliriz.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.