Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ünal: “31 Mart seçimlerinden sonra yetkililerden geri dönüş alamıyorum!”

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi’nde yedinci dönemini sürdüren Mustafa Ünal, 1976 yılından bu yana muhtarlık görevini yürütüyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde de muhtarlık koltuğunda oturan Ünal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra yetkililere sesini duyurmakta zorluk yaşadığını ifade etti.

Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ünal: “31 Mart seçimlerinden sonra yetkililerden geri dönüş alamıyorum!”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ünal, 1976 yılından bu zamana kadar muhtarlık görevine devam ediyor. Mahallede bazı sorunların yaşandığını söyleyen Ünal, 31 Mart seçimlerinden sonra yetkililerden bir türlü geri dönüş alamadığını bildirdi.

okul.jpeg

“SESİMİZİ YETKİLİLERE DUYURMAKTA ZORLUK YAŞIYORUM”

Mahallede bazı problemlerin olduğunu dile getiren Ünal, şu ifadelere yer verdi:

"Bu konuda görevli olanlar, mahalledeki parkları süpüren temizlik görevlisini ve bekçileri alıp başka yere götürüyor. Temizlik görevlisi ve bekçi 2 ya da 3 gün sonra tekrar geliyor. Böyle olunca da parklar kirli kalıyor. Ayrıca diğer bir sorun ise bu bölgede birkaç lise var. Öğrencilerin okula ulaşımı için otobüs durağı yetersiz. Öğrenciler, Basınevleri’nde inerek okullarına yürüyerek gelmek zorunda kalıyor. Okulun etrafına birkaç otobüs durağı daha yerleştirilmeli. Hem okula gidenler hem de işine gidenler açısından da rahat olur. 7 ay önce bu sorunları bildirdim fakat geri dönüş olmadı. Sesimizi yetkililere duyurmakta zorluk yaşıyorum.”

otopark.jpeg

Turgut Özal döneminde mahalledeki 33 tane sahipsiz gecekonduyu yıktırdığını, yerine ise otopark yaptırdığını belirten Ünal, “O zamanda boş olan gecekonduların içinde her türlü olaylar yaşanıyordu. İçki, uyuşturucu ve benzeri durumlar söz konusuydu. Bu gecekonduları tespit ettikten sonra yıktırdım. Yerine de otopark yaptırdım. TOKİ ne zaman bu mahallede hayat geçerse veya kentsel dönüşüm o zaman yıkılan gecekonduların yeri doldurulur.” şeklinde konuştu.

“GÜMÜŞDERE MAHALLE MUHTARLIĞINDA YEDİNCİ DÖNEMİM”

Muhtarlık görevinde yedinci dönemini sürdüren Ünal, bu süre zarfında yalnızca bir kez 4 oy farkı seçimi kaybettiğini bildirdi. Ünal, “Önceki seçimde Ahmet Arslan rakibim oldu ve 4 farkla muhtarlık seçimini kaybettim. O dönemde sağlık ocağı, eczane ve okul kapandı. Görev süresince hiçbir şey yapmadığından mahalleli beni tekrardan muhtarlık koltuğuna oturttu. O günden sonra rakiplerimi 450 oy farkı ya da daha fazla oy alarak yeniden bu göreve seçiliyorum.” diye aktardı.

son.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.