HAK-İŞ 15 Temmuz şehitlerini mezarları başında andı!

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyarete HAK-İŞ’e bağlı sendika temsilcileri de katıldı.

HAK-İŞ 15 Temmuz şehitlerini mezarları başında andı!
Yayınlanma:

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Mahmut Arslan, darbe girişimine karşı direnerek şehit olan 252 vatandaşa Allah'tan rahmet diledi. Arslan, "15 Temmuz, Türkiye'yi işgal girişimidir. Ülkemizde her 10 yılda bir yaşadığımız darbe girişimleri ve darbelerle hiçbir alakası yoktur. Bu nedenle, 15 Temmuz Türkiye’yi işgal girişimine karşı bir direniş sembolüdür. Şehitlerimiz, ülkemizin işgaline karşı soylu bir direnişi temsil etmektedir" dedi.

"HAK-İŞ'LİLER MEYDANLARI DOLDURMUŞ, CANINI SİPER ETMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, darbe girişimine karşı mücadele eden herkese teşekkür eden Arslan, "HAK-İŞ olarak o işgal girişimini tespit ettiğimiz andan itibaren, Konfederasyonumuzun yönetim kurulunun aldığı karar gereği milletimizi sokağa davet etmiş ve bu işgale karşı direniş için çağrıda bulunmuştuk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte, HAK-İŞ’liler meydanları doldurmuş ve Türkiye’nin her yerinde işgalci hainlere karşı canını siper etmiştir." diye konuştu.

Arslan, Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Celalettin İbiş, Türksat’ta hayatını kaybeden Ahmet Özsoy ve Ali Karslı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni savunurken şehit düşen Hakan Gülşen gibi isimleri anarak, "Bu kahramanlarımız, vatanın işgaline karşı direnişin sembolüdür." ifadelerini kullandı.

"ÜLKENİN BİRLİĞİNİ, BÜTÜNLÜĞÜNÜ VE BAĞIMSIZLIĞINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye topraklarında bağımsız ve özgür bir devlet olarak yaşamanın ağır bedelleri olduğunu belirten Arslan, "Bu bedelleri ödeyerek geldik ve 15 Temmuz, bu bedellerin en sonuncusudur. Bu topraklar pahalı topraklardır. Bu ülke, bu devlet, bu vatan pahalıdır. Bundan sonra da hainlerin ve alçakların hedefi olacağımızı unutmayalım. Biz, bu ülkede var olmaya ve bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını korumaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.