Hasköy Mahalle Muhtarı Ali Dincer: Mahalle kötü koku, ATM eksikliği ve Suriyelilerle sorun yaşıyor!

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Hasköy Mahallesi’nde, dördüncü dönemini sürdüren Muhtar Ali Dincer, mahalledeki en büyük sorunları gündeme getirdi. Dincer, Ankara Çayı’ndaki (Ihlamur Vadisi) kötü kokunun mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirtti. Mahallede ATM olmamasının da önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Dincer, ayrıca mahalledeki Suriyeli sakinlerden de şikayetçi olduğunu bildirdi.

Hasköy Mahalle Muhtarı Ali Dincer: Mahalle kötü koku, ATM eksikliği ve Suriyelilerle sorun yaşıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Hasköy Mahalle Muhtarı Ali Dincer, mahallede yaşanan sorunları anadolugazete.com.tr muhabirine anlattı. Mahalledeki en büyük sorunun Ankara Çayı’nın çok kötü kokmasından dolayı derenin üstünün kapatılması talebinde bulunduklarını; fakat Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün bu talebi reddettiğini kaydeden Dincer, “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresine (ASKİ) bu durumu defalarca dile getirdik. Onlar da sağ olsunlar ekip gönderdi. Kepçeleri getirterek o bölgeyi temizlettik ama yine de faydası olmuyor. En büyük talebimiz derenin üstünün kapatılarak bu kokunun giderilmesi.” dedi.

bunu-koy-ihalmur.jpeg

“ANKARA ÇAYI’’NIN KÖTÜ KOKMASI LAĞIM KAÇAĞINDAN DOLAYI”

Derede oluşan kötü konunun lağım kaçağından kaynaklandığını söyleyen Dincer, yaşanan sorunları şu sözlerle ifade etti:

“Bir yerde lağım kaçağı var; fakat bu kaçak nerden geliyor, nasıl oluyor bilemiyorum. Dolayısıyla dereden fare de çıkıyor. Özellikle yazın inanılmaz derecede kötü koku oluyor. Zaten o koku halen devam ediyor. Ayrıca bizim insanımız da temiz olmalı. Vatandaş kurban kesiyor, kurbanın parçalarını çayda görüyorsunuz. Başka bir örnek vermek gerekirse, vatandaş arabada giderken kırmızı ışıkta beklerken aracın içindeki sigara izmaritlerini toplayıp dereye atıyor. Bu durum doğal olarak koku yapıyor. İnsanlarımızda biraz daha dikkatli olmalı.”

BU MAHALLEDE ATM YOK!

Mahalledeki diğer bir sorunun ise bu bölgede ATM’nin olmadığına işaret eden Dincer, şu ifadelere yer verdi: “Hasköy Mahallesi'ndeki bankaların hiçbirine bir tane bile ATM koyduramadık. Bunun sebebi olarak ekonomik çarkın dönmesi için istenen oranda para hareketliliğinin olmaması gerekçe gösterildi. Burası ticari alan değilmiş. Genelde bu mahallede emekli ve asgari ücretle çalışanlar oturduğu için bizim ihtiyaçlarımız dikkate alınmıyor.”

“DİNÇER: SURİYELİLERDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Muhtar Ali Dincer, 49. Sokak’ta oturan Suriyeli sakinlerden şikayetçi olduğunu belirterek, “Suriyeliler, oturdukları binanın balkonundan aşağıya çöp atıyor. Dolayısıyla ben her hafta Keçiören Belediyesini arayarak burayı temizletmek zorunda kalıyorum. Ayrıca gece gece motosikletlere binerek sokağı inletiyorlar. Bu durumdan herkes rahatsız. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

bina.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.