Hasta refakatçisine hakaret yağdıran doktor hakkında hukuki süreç başladı!

Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği’nde 19 Temmuz tarihinde yaşanan olayda, Prof. Dr. M.İ’nin bir hasta yakınına yönelik hakaret ve azarlaması gündeme bomba gibi düştü.

Hasta refakatçisine hakaret yağdıran doktor hakkında hukuki süreç başladı!
Yayınlanma:

Vücudunda 3. derece yanıklar bulunan ve 12 yıldır tedavi gören 18 yaşındaki Tutku Kıdık, hastanede geçirdiği operasyonun ertesi günü annesi Ayşe Boğaçlı ile birlikte odasında dinleniyordu. Plastik Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. M.İ, rutin hasta ziyareti (vizite) sırasında, anne Boğaçlı’dan odadan çıkmasını istedi. Kızının ameliyat sonrası elini kullanamadığını ve yanında kalması gerektiğini belirten Boğaçlı, bu talebi reddetti.

KAMERA KAYDIYLA BELGELENEN HAKARET

Bu yanıt üzerine sinirlenen Prof. Dr. M.İ, odaya gelerek, “Dışarı çıkacaksın, vizitede dışarı çıkacaksın. Kimsin lan sen?” diye bağırdı ve ardından “haysiyetsiz” diyerek hakaret etti. O anlar, anne Boğaçlı tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Doktorun küfür ettiği iddiası karşısında tepkisiz kalması ise dikkat çekti.

ANNE AYŞE BOĞAÇLI’NIN AÇIKLAMALARI

Olayın ardından konuşan Boğaçlı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Sabah saatlerinde kızımın suyunu içirdim ve kahvaltısını yaptırdım. Bir hastane personeli gelip Murat hocanın vizit yapacağını ve odadan çıkmam gerektiğini söyledi. Ben de çocuğumun yeni ameliyat olduğunu ve odada kalmak istediğimi belirttim. Personel bunu anlayışla karşıladı ancak kısa süre sonra doktor sinirli bir şekilde gelip bağırmaya başladı. Beni azarladıktan sonra ‘haysiyetsiz’ diyerek hakaret etti.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Boğaçlı, yaşanan bu olayın ardından Prof. Dr. M.İ hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Olayın kendisini ve kızını derinden etkilediğini ifade eden Boğaçlı, “Biz doktorlara canımızı emanet ediyoruz. Böyle bir tavırla karşılaşmak bizi çok üzdü. Kızımın yanında argo kelimeler kullanılması bizi derinden yaraladı” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.