Hatay Tanıtım Günleri başladı: Hatay esnafından Başkentlilere çağrı!

Başkent Ankara’da tanıtım günleri tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak, ‘Hatay Tanıtım Günleri’ne ev sahipliği yapan Başkent Millet Bahçesi’nde stantlar kuruldu, lezzetler sergilendi ve ziyaretçiler bekleniyor.

Hatay Tanıtım Günleri başladı: Hatay esnafından Başkentlilere çağrı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Millet Bahçesi’nde pazar gününe kadar sürecek olan "Hatay Tanıtım Günleri" 27 Haziran günü başladı.

Hatay’ın meşhur geleneksel yemeklerinin tanıtıldığı etkinlikte kağıt kebabı, acılı salçası, defne sabunu, özel soslu döneri ve baharatlar tezgâhlarda yerini aldı.

Depremzede esnafın yer aldığı etkinlik, gerek aşırı sıcaklıklar gerekse hafta içi olması dolayısıyla beklediği ilgiyi görmedi.

hataytanitim2.jpg

''TÜM ANKARALILARI BEKLİYORUZ”

Hatay’a özel baharatları satışa sunan esnaf Mustafa Kaya, Başkentlilere seslenerek, “Hatay’dan buraya ürünlerimizi tanıtmaya, ticaretimizi canlandırmaya geldik. Hatay’da çoğu dükkan yerle bir oldu. Bizler ticaretimizi bu tarz etkinliklerle canlandırmaya, para kazanmaya çalışıyoruz. Ayrıca, yöresel geleneklerimizi de tanıtıyoruz. Havalar çok sıcak. 2 gündür çok boş. Hafta sonunu bekliyoruz. Umarım hafta sonu beklediğimiz kalabalık gelir. Tüm Ankaralıları bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Zehra Mirioğlu ise “Burada lezzetli ev yemeklerimizi, özel yağ ve baharatlarla yaptığımız ürünleri satıyoruz. Ancak burası henüz beklenen ilgiyi görmedi. Bomboş. Hafta sonunu iple çekiyoruz.” dedi.

hataytanitim3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.