Hatay'ın yöresel lezzetleri Ankara’da
Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği'nin düzenlediği Hatay Dayanışma Günleri, Hataylı depremzedelerin esnaflarına destek olmak amacıyla gerçekleştiriliyor. 9 Temmuz tarihine kadar devam edecek. olan etkinlikte, yöresel lezzetler ve ürünler sergilenecek.
Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği'nin düzenlediği Hatay Dayanışma Günleri, Hataylı depremzedelerin esnaflarına destek olmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlik, Başkent Millet Bahçesi'nde başladı ve 9 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bu süre boyunca, yöresel lezzetler ve ürünler sergilenecek.
Etkinlik kapsamında, Hatay'dan gelen depremzede esnafların yöresel ürünlerini sergilediği stantlar yoğun ilgi görüyor. Hatay'ın zengin kültürü ve tarihi başkent Ankaralılarla buluşacak, böylece depremzede esnafların ürünleri desteklenmiş olacak.
Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, felaketin en çok etkilediği illerden birinin Hatay Antakya olduğunu belirtti. Birçok esnafın iş yerlerinin yıkıldığı Hatay'da, istihdamın ve üretimin devam etmesinin şu anda mümkün olmadığını söyledi. Bu nedenle, dernek olarak Ankara'ya gelerek Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle Millet Bahçesi'ni tahsis ettiklerini ifade etti. Saltan, esnafların maddi ve manevi motivasyona ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, 9 Temmuz'a kadar Ankaralı vatandaşların desteğini beklediklerini ve burada Hatay'ın lezzetlerini bulabileceklerini söyledi.
Mehmet Dağcı: “Hatay Kırkhan’dan geliyoruz. Hatay ve Gaziantep bazlı bir kuruluşuz. Depremde bu şubeler yıkıldı şu anda konteynerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Tanıtım günleri bizim açımızdan iyi oluyor. En azından Hatay’ın unutulmadığını gösteriyor.” Şeklinde konuştu.
Sehan Zencir: “Hatay Samandağ’dan geliyoruz. Biz Hatay’daydık, Antakya’da. Maalesef şu anda işletmemiz yok. Tanıtım günleri depremden sonra boşta kalan insanlarımız için bir meşgale, ekmek kapısı oluyor. Belli bir süre, iş düzene girene kadar bazı belediyeler sağ olsun bizleri çağırdı. Biz de etkinliklere katılıyoruz ondan sonra iş yerimizi tekrar açacağız inşallah. 5 yıl önce de gelmiştik, yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık. Stantta içli köfte, kaytaz böreği, humus, babaganuş, harbiye kebabı, kâğıt kebabı, tepsi kebabı, belen tavası, katıklı ekmek gibi saymakla bitmeyen ürünler var. Gelip görmek lazım, dünya mutfağına adayız oldukça geniş kültürlü yemeklerimiz var. Tüm Ankaralıları bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
Hatay Dayanışma Günleri’nde bir tepsi künefenin içerisinde altın bulabilme yarışı da renkli anlara sahne oldu. Tepsi içerisindeki altını bulabilmek için kıyasıya bir mücadele içerisine giren beş yarışmacı arasından kazanan isim Hüseyin Kılıç oldu. Kılıç, “Antakyalı olup da künefeyi sevmeyen yoktur. Ben de çok severim. Hem güzel bir künefe yedim hem de güzel bir altın kazandım. Altın hatıra olarak kalacak bende, bozdurmayacağım” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.