Haymana Belediyesi 'Çocuk Şenliği' düzenledi

Haymana Belediyesi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana etkinlikleri kapsamında düzenlenen çocuk şenliği, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Haymana Belediyesi 'Çocuk Şenliği' düzenledi
Yayınlanma:

Haymana Belediyesi’nin Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çocuk Şenliği büyük ilgi gördü. Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın da açıldı.

BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana etkinlikleri kapsamında Sındıran Mahallesi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. İlköğretim Haftası’na denk gelen etkinlik kapsamında Sındıranlı öğrenciler için Çocuk Şenliği düzenlenirken, Belediye tarafından yapılan Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Haymana Kaymakamı Osman Sak, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Prof. Dr. Mecit Vural, Dr. Necati Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can, Kardeş İlçe Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Suat Dinç, STK başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

''METRUK BİNALARIN YIKIMI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ''

Etkinliklerden önce, Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Haymana Belediyesi tarafından mahalleye kazandırılan alanda, meydan, park düzenlemesinin yanı sıra asfalt çalışması ve çevredeki metruk binaların yıkımı da gerçekleştirildi. Meydan çevresindeki duvarlara Sındıran Mahallesi’nin görsel güzellikleri, kaya mezarları, Zarif Akyıldız Çiçeği ve tarihi önemi olan Kavo ile Atatürk’ün sohbeti resmedildi.

İlköğretim Haftası’nın açılış konuşmasını yapan Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya, öğretmenlerin öğrencilerin önce aklına, sonra yüreğine dokunan, onlara okumayı sevdiren birer rehber olduklarını ifade ederek, öğrencileri bilgi, beceri ve değerlerle donatacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

''HEM KUTLAMA HEM AÇILIŞ YAPTIK''

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sındıran Mahallesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğü topraklardır Haymana… Biz de bu tarihler arasında 22 gün boyunca etkinlikler yapıyoruz. Bugün de eğitim-öğretim yılının ilk günü sebebiyle bu programımızı etkinliklerimize dahil ettik. Ahmet Turgut Meydanı ve Park açılışının yanında öğrencilerimiz için Çocuk Şenliği düzenleyip çeşitli hediyeler verdik. Hem kutlama hem açılış yaptık” dedi.

''GÖZLERİNİZDEKİ HEYECANI UMUDU HİÇBİR ZAMAN KIRMAYIN''

Ak Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Sındıranlı öğrencileri Meclis’e beklediğini belirterek, “Biliyorum ki bu okulda nice geleceğin Başkanları, geleceğin doktorları, öğretmenleri var. Hepiniz gözlerinizdeki heyecanı, umudu hiçbir zaman kırmayın” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.