'Haymana Kent ve Gezi Rehberi' çıkarıldı

Haymana Belediyesi, ilçenin tanıtımını artırmak için 'Haymana Kent ve Gezi Rehberi' adında bir kitapçık oluşturdu. Rehber kitapçık sayesinde ilçeye gelen turistler Haymana'nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olacak.

'Haymana Kent ve Gezi Rehberi' çıkarıldı
Yayınlanma:

Haymana Belediyesi, ilçenin tarihi, kültürel ve yöresel değerlerini tanıtmak adına 'Haymana Kent ve Gezi Rehberi'ni oluşturdu. Gezi rehberi, Haymana Belediyesi kültür yayınları tarafından çıkarıldı. Rehber, 144 sayfadan oluşuyor ve Haymana'yı tanımak isteyen turistlere yardımcı oluyor.

REHBER 3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Rehber 3 bölümden oluşuyor ve ilk bölümde Haymana'nın geçmişi, termal alanları, parkları ve gezilecek yerleri anlatılıyor. İkinci bölümde de ilçeye nasıl ulaşım sağlanabileceği ve konaklanacak yerler tanıtılıyor. Son bölümde de yöresel lezzetler tanıtılıyor.

rehber.jpg

HAYMANA DETAYLI OLARAK ANLATILIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş'ın editörlüğünü üstlendiği eserin tanıtımında, Haymana'nın zengin tarihini, kültürel değerlerini ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere yönelik detaylı bilgiler içeren kapsamlı bir kaynak hazırlandığı söylendi. Yurtdaş, eserde gezi rotaları eşliğinde bu değerleri sunarak Haymana'yı ziyaret edenlere rehberlik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

HAYMANA'YA HAYIRLI OLSUN

Başkan Turgut, son 10 yılda Haymana'yı tarihinde hiç olmadığı kadar tanıttıklarını ve tarihi, kültürel değerlere sahip çıkıp yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Bu çerçevede Hüsameddin Ankaravi Camii ve Türbesi'ni restore ettiklerini, Eski Karahoca Camii'nin restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini, Gavur Kalesi üzerinde çalıştıklarını ve Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, yöresel lezzetler için coğrafi işaret alma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Başkan, yaptıkları çalışmaları ve daha fazlasını içeren bir eserle bunları kayıt altına alarak ilçenin tanıtımını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Eserin oteller ve esnaflar aracılığıyla ilçeye ziyaretçi ve hemşehrilerine rehberlik etmesini amaçladıklarını belirterek, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş ile diğer ilgili birimlere teşekkür etti ve rehberin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.