HİZMET-İŞ Sendikası: Mamak Belediyesi işçileri 'istifaya' zorluyor

HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir ücret talebinin baskılarla engellenmeye çalışıldığını ve sendikadan istifa etmeleri için çeşitli tehditler yapıldığını belirtti.

HİZMET-İŞ Sendikası: Mamak Belediyesi işçileri 'istifaya' zorluyor
Yayınlanma:

HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesi iştiraki altında çalışan 1750 işçi için yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını ve grev kararı alındığını açıklamıştı. Mamak Belediye Başkanı’nın seçim öncesinde işçilere verdiği "Çankaya Belediyesi işçileri ile aynı ücreti alacaksınız" vaadine rağmen, işçilere baskı yaparak toplu iş sözleşmesini yüksek hakem kuruluna gönderme çabaları sürüyor.

"BELEDİYE ÇALIŞANLARIN HAKLARINI HİÇE SAYDI"

Sendika, Mamak emekçilerinin iki yıl boyunca düşük ücretlerle geçim sağlamak zorunda bırakıldığını ve artan hayat pahalılığının göz ardı edildiğini belirtti. Belediyenin, çalışanların haklarını hiçe sayarak borçlarından bahsettiğini ve sosyal medyada kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı yönetimi yaptığını ifade etti.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, asgari ücretin biraz üzerinde maaş alan işçilerin geçmişteki maaşlarının ödenmesiyle övünüldüğüne dikkat çekildi. Ayrıca, toplu iş sözleşmesi için temmuz ayında uygulanması gereken yüzde 61’lik enflasyon oranının yerine, altı aylık zamlar toplanarak yüzde 50 oranında bir artış yapıldığı kaydedildi.

HİZMET-İŞ: İDDİALAR ASILSIZ

Sendika'dan yapılan açıklamada, HİZMET-İŞ Sendikası’nın görüşme masasına katılmadığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Sendikanın yetkilileri, belediye başkan yardımcısı ile uzun görüşmeler yaptıklarını ancak olumlu bir sonuç elde edemediklerini vurguladı. Sendika, emekçilerin menfaatleri doğrultusunda görüşmelere her zaman açık olduğunu yineledi.

Mamak emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir ücret talebinin baskılarla engellenmeye çalışıldığını ve sendikadan istifa etmeleri için çeşitli tehditler yapıldığını belirtti. HİZMET-İŞ Sendikası, bu baskıların hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, sendikaya müdahale edenler hakkında dava açacaklarını ve bunun cezasının iki yıla kadar mahkûmiyet olduğunu vurguladı.

DİRENİŞE ÇAĞRI

Sendika, Mamak Belediyesi’nde yetkili olduklarını ve toplu iş sözleşmesinin kendileri tarafından imzalanacağını belirterek, tüm Mamak emekçilerini bu baskılara karşı birlikte direnmeye çağırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.