İş İnsanı Orhan Kaya Ankara Siteler için reçeteyi verdi: "Siteler Fabrikalaşmalı"

İş insanı Orhan Kaya, Siteler'de düzenlenen mobilya mağazalarının açılışında, semtin eski günlerine dönebilmesi için fabrikalaşma ve iş birliğinin şart olduğunu vurguladı. Kaya, Siteler'in mobilya sektöründe İtalya'nın gerisinde kalmasının sebebini ortaklaşmama problemine bağladı.

İş İnsanı Orhan Kaya Ankara Siteler için reçeteyi verdi: "Siteler Fabrikalaşmalı"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Siteler semti, Türkiye'nin en köklü mobilya üretim merkezlerinden biri olarak bilinirken, sektörde yaşanan değişimlerle birlikte eski parlak günlerinden uzaklaşıyor. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İş İnsanı Orhan Kaya, bugün Siteler'de açılışı yapılan Caissa Mobilya mağazasında anadolugazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Kaya, Siteler'in yeniden eski gücüne kavuşması için fabrikalaşma ve ortaklaşa iş yapma gerekliliğine dikkat çekti.

isinsani2.jpg

"MOBİLYADA BİR NUMARA OLAN ANKARA, GERİDE KALDI"

Ankara'nın Siteler semtinde doğup büyüyen ve ticaretin içinde uzun yıllardır yer alan Orhan Kaya, sektörde yaşanan değişimi şu sözlerle dile getirdi: "1968 Ankara doğumluyum, aslen Kırşehirliyim. Küçük yaşlarda babamın yanında başladım ticarete; babam keresteciydi ve sonrasında inşaat işine başladık. Aşağı yukarı kırk yıldır inşaat sektöründeyiz."

Siteler'de faaliyet gösteren bir mobilya mağazası açtıklarını belirten Kaya, sektördeki geçmişe de vurgu yaptı: "Ankara mobilyada benim küçüklüğümde Türkiye'nin bir numarasıydı. Ancak zamanla İtalya, hem tasarım hem de kalitede bizim önümüze geçti. Bu süreçte Siteler, fabrikalaşma konusunda geride kaldı."

"ORTAKLAŞAMAMA SORUNU SİTELERİ KÜÇÜLTTÜ"

Siteler’in yaşadığı en büyük sorunlardan birinin ortaklaşma eksikliği olduğunu vurgulayan Kaya, "Herkes küçük olsun, benim olsun düşüncesiyle hareket etti. Bu da büyümeyi engelledi" dedi. Ortak hareket eden az sayıdaki işletmenin ise sektörde çok büyük firmalar yarattığını belirtti.

Kaya, Siteler'in yeniden büyümesi için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: "Siteler’in büyüyebilmesi için makineleşip ortaklaşa iş yapılması gerekiyor. Biz de bu konuda gayretimizi sürdüreceğiz. CNC makinelerin bayiliğini alarak Siteler’de baba ocağına geri döndük. Beyaz eşya ve makine bayiliğimiz çok yeni olmasına rağmen bu alanda da çalışmaya devam ediyoruz."

isinsani3.jpg

"SİTELER, FABRİKALAŞMA VE ORTAKLAŞMAYLA GELECEĞE TAŞINMALI"

Ankara'nın mobilya merkezi olarak bilinen Siteler’in, eski gücüne kavuşabilmesi için yeniden yapılanma sürecine girmesi gerektiğini belirten Kaya, sektörün ancak fabrikalaşma ve iş birliği ile büyüyebileceğini ifade etti. "Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diyen Kaya, Ankara Siteler’in geleceği adına umutlu olduklarını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.