Işık Dağı Karagöl Jeositi Ankaralı kamp severleri bekliyor

Ankara'da kamp yeri sıkıntısı çekenler için ideal mekanlardan biri olan Kızılcahamam'daki Işık Dağı Karagöl Jeositi ziyaretçilerini bekliyor.

Işık Dağı Karagöl Jeositi Ankaralı kamp severleri bekliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara yoğun iş hayatının ve koşuşturmacasından kurtulmak isteyenler yakın mesafelerde tatil yapacak mekanları tercih ediyor.

Sonbaharda kamp yapmak isteyenler için gözde mekanlardan biri olan Işık Dağı Karagöl kamp alanını sizler için araştırdık. Sadece doğal güzellikleriyle değil aynı zamanda kültürüyle de bilinen Kızılcahamam, Ankara’nın kamp alanlarına da ev sahipliği yapıyor.

kamp.jpg

DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE BEKLİYOR

Işık Dağı Karagöl kamp alanı doğal güzellikleriyle, oksijen oranıyla ve nem miktarıyla tercih edilmesi gereken kamplardan biri.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine 35 km uzaklıkta yer alan Işık Dağı Karagöl Jeositi, şehir merkezine ise 112 km'lik bir mesafede konumlanıyor. Tüm doğal güzelliğiyle ön plana çıkan bu alan, kafa dinlemek için ideal olduğu kadar temiz havaya doymak isteyenleri de bir hayli sevindiriyor. Vatandaşlar burada ağaçlara hamak kurup göl kenarında yürüyüş yaparak keyifli vakit geçirebiliyor.

kamps.jpg

Bin 600 metrede heyelan sonucu oluşan Karagöl’ün etrafı çam ormanlarıyla kaplı görüntüsüyle ilgi çekiyor. Trekking yapmak isteyenler için de ideal bir ortam sunan ve heyelan sonucu oluşan Karagöl'ün rakımının yaklaşık bin 600 metre olduğu biliniyor.

Etrafında herhangi bir tesis veya market bulunmayan Karagöl'e gitmek isteyenlerin yanında yiyecek-içecek bulundurmasında fayda var. Kamp alanlarına günübirlik geziler düzenlemek isteyenler, Ankara apart otellerinde konaklama imkanı buluyor.

kamp-logosuz.jpg

​​​​​

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.