"İşimiz çocuk, içimiz çocuk" diyerek yola çıktılar: Ay Yolu Anaokulu ay sonu faaliyette!

Ay Yolu Anaokulu, Çocuk Gelişim Uzm. Betül Araz önderliğinde haziran sonunda eğitime başlıyor. Montessori ve Waldorf esintili eğitim modeliyle, çocukların sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan okulun açılışı, bugün Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşti.

"İşimiz çocuk, içimiz çocuk" diyerek yola çıktılar: Ay Yolu Anaokulu ay sonu faaliyette!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Çocuk Gelişim Uzm. Betül Araz önderliğinde faaliyete geçen Ay Yolu Anaokulu, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in katılımıyla bugün açıldı. Haziranın son haftasında yaz okulu ile eğitime başlayacaklarını ‘Gökten zembille güzel bir nesil inmeyecek! O nesil biz olacağız ve o nesli biz yetiştireceğiz." dedi.

Açılış törenine Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in yanı sıra, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu ve Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Recep Kılıç, Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve KIRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, AK Parti Mamak İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda Mamaklı katıldı. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin kesti.

va.jpg

İYİ BİR NESİL GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEYECEK

3-6 yaş aralığındaki çocuklar için bir okul olacak Ay Yolu Anaokulu, Montessori ve Waldorf esintili bir eğitim modeli benimseyecek. Araz, "Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli ve çok yönlü olarak gelişmesini amaçlıyoruz. Çocukların bireyselliğini, özgüvenlerini ve bütünlüğünü desteklemeye ayrıca önem veriyoruz. Sanat, müzik ve hareket ile öğrenmelerini, keşfederek ve deneyimleyerek yaşantılarını zenginleştirmelerini teşvik ediyoruz. Çocukların birbiriyle rekabet etmek yerine birbirlerine saygı duyarak, yardımlaşarak toplumsal aidiyet duygusu edinmelerini istiyoruz." dedi.

ga.jpg

DOĞAYLA İÇ İÇE BİR EĞİTİM SUNACAĞIZ

Ay Yolu Anaokulunun hobi bahçesi ile trafikten ve şehrin kalabalığından uzak, doğayla iç içe bir eğitim sunacaklarını belirten Araz, "Burada çocuğu tanımaya yönelik bir okul olacak." dedi. Haziranın son haftasında başlayacak eğitim programının detaylarını paylaşan Araz, sınıfların maksimum 12-13 kişilik olacağını, eğitimlerin üç gün okulda, iki gün ise dışarıda gerçekleştirileceğini söyledi. Çocukların kendi reçellerini ve turşularını yapacakları yemekhanede de aktif rol alacaklarını ekledi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İNGİLİZCE TEMELLİ PROGRAMLAR ÇOCUKLARI OKULA HAZIRLAYACAK

5-6 yaş arasındaki çocuklar için okul öncesi eğitim de sunacak olan Ay Yolu Anaokulu, yaz okulu programlarında tam zamanlı İngilizce eğitimi ile çocuklara kalem tutma alışkanlığı, matematik sevgisi aşılamayı ve onları ilkokula hazırlamayı hedefliyor.
Betül Araz, dolu dolu bir program hazırladıklarını ve Haziranın son haftasında başlayacaklarını belirterek, "Çocuklarımız için en iyi eğitimi sunmak üzere hazırız." dedi.
Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz, açılışta yaptığı konuşmasında çocuklarının her zaman aktif girişimci olmalarını desteklediğini, gelininin her zaman yanında olduğunu ve girdiği bu işte başarılı olacağına emin olduğunu belirtti."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.