İsrail Büyükelçiliği önünde eylem: Bir kez daha kınandı!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, özellikle Refah'taki çadır kamplarının bombalanması, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen bir protesto ile kınandı.

İsrail Büyükelçiliği önünde eylem: Bir kez daha kınandı!
Yayınlanma:

Kamu Birliği Konfederasyonu’nun çağrısıyla İsrail Büyükelçiliğinin önünde toplanan protestocular, “Savaşı durdurun, çocukları kurtarın”, “Refah yanıyor, dünya susuyor” ve “Katil İsrail” gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Ayrıca, “Savaşı durdurun” yazılı dövizler taşıyan grup, İsrail'in saldırılarını kınadı.

İSRAİL’E DESTEK VEREN ÜLKELERE SERT ELEŞTİRİ

Protestocular adına bir açıklama yapan Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Demirel, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarının çocuk, yaşlı, engelli demeden birçok masum canı hedef aldığını belirtti. Demirel, saldırılar sonucunda hastanelerin, ibadethanelerin ve diğer yaşam alanlarının çocuk mezarlıklarına dönüştüğünü ifade etti. Refah’taki çadır kentin bombalanmasının ardından Filistinliler için güvenli bir yer kalmadığını vurgulayan Demirel, İsrail’e destek veren ülkelere ve liderlere de sert eleştiriler yöneltti.

Demirel, İslam ülkeleri, Birleşmiş Milletler, uluslararası toplum ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulunarak, “Gün susma günü, kafanızı gömme günü değildir. Gün soykırıma, vahşete ve talana sessiz kalma günü değildir” dedi. Protesto, basın açıklamasının ardından İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakılması ile sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.