İYİ Parti Ankara Milletvekili Fakıbaba'dan MEB'e İUP tepkisi: "Böyle bir sistemi ne Allah ne de kul kabul eder"

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hükümetin yeni İşgücü Uyum Programı (İUP) hakkında sert eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Fakıbaba'dan MEB'e İUP tepkisi: "Böyle bir sistemi ne Allah ne de kul kabul eder"
Yayınlanma:

Resmi X hesabından açıklamalarda bulunan Fakıbaba, programın mantıksızlığını ve adaletsizliğini vurgulayarak, “İki hafta önce İşgücü Uyum Programı adı altında saçma sapan bir uygulama açıklandı. Bu programa dahil olan emekçi kardeşlerim, haftada üç gün okulları temizleyecek ve sadece yaklaşık 6,800₺ aylık maaş alacaklar. Üstelik sigorta da yok” ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, programın içindeki çelişkileri ortaya koyarak, “Peki, iki gün okulları kim temizleyecek?” sorusunu yöneltti. İşin daha da ilginç olduğunu belirten Milletvekili, “1 Ekim itibarıyla okulların temizliği için yeni bir alım yapılacak. Bu yeni alınan işçiler sigortalı olacak ve asgari ücret olan 17,000₺ alacaklar. Yani bir okulda iki temizlikçi var; biri 17,000₺ alırken diğeri sadece 6,800₺ alıyor. Sizin adalet anlayışınız böyle mi?” dedi.

Fakıbaba, hükümete çağrıda bulunarak, “Böyle bir sistemi ne Allah ne de kul kabul eder. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Hatadan dönmek en büyük erdemdir” ifadelerini kullandı. Eleştirileriyle kamuoyunun dikkatini çeken Fakıbaba, adaletsizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.