Kadın muhtar olmak: Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Figen Dönmez anlattı

Turgut Özal Mahallesi'nin Muhtarı Figen Dönmez, kadınların yerel yönetimlerdeki rolünü ve muhtarlığın arka planını anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

Kadın muhtar olmak: Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Figen Dönmez anlattı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Figen Dönmez, 15 yıllık iş deneyimiyle birlikte muhtarlık görevine adım attığını belirtti. Çalışmanın getirdiği deneyimlerin, muhtarlık görevini layıkıyla yerine getirmeye katkı sağladığını ifade eden Dönmez, mahalle sakinleriyle birlikte sıcak ve samimi ilişkiler kurduğuna dikkat çekti.

Mahalleye ve toplumsal olaylara her zaman duyarlı olduğunu söyleyen Dönmez, bu konunun muhtarlık görevini üstlenme kararında etkili olduğunu ifade etti. Dönmez, "2007'den beri bu mahallede yaşıyorum. Mahalleyi ve insanlarını yakından tanıyordum. Mahalleyle kurduğum ilişki güçlüydü. Mahalledeki ihtiyaçlara her zaman duyarlıydım ve çözüm arayan biri oldum." dedi.

Dönmez, muhtarlık görevinin yalnızca resmi belgeler ile sınırlı olmadığını, mahallenin rahatlığı ve refahı için de çalıştıklarını şu sözlerle anlattı: “İnsanlar muhtarların sadece evrak işleri yürüttüğünü düşünüyor ama iş çok daha kapsamlı. Mahalledeki sosyal yardımlaşmadan, insanların taleplerine kadar birçok konuda çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

"5 AYLIK KAPSAMLI ÇALIŞMA"

Muhtarlık seçimlerinde uzun bir süreç geçirdiğini ve 305 siteyi gezerek mahalle sakinlerine kendini tanıttığını söyleyen Dönmez, bu sürecin yoğun bir çalışmayı geçirdiğini dile getirdi. Ailenin bu süreçte kendisine destek olduğunu ifade eden Dönmez, mahalleye hizmet etmek için yola çıktığı ve bu süreçte büyük bir farkla seçildiğini aktardı.

Dönmez, “Adaylık döneminde 5 aylık bir çalışma yürüttüm. 305 site gezdim, kapı kapı dolaştım, kendimi ve yapmak istediklerimi anlattım. Mahalle sakinlerine şeffaf ve dürüst davrandım. Bu da seçmenler tarafından takdir gördü" dedi.

"KADINLAR YEREL YÖNETİMDE DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMALI"

Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer alması gerektiğini düşünen Dönmez, kadınların yerel yönetimlere çok şey katabileceğini belirtti. Dönmez, “Kadınlar daha duyarlı ve çözüm odaklı. Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla söz sahibi olması gerekir” dedi. Dönmez muhtarlık sürecinde şeffaflık ve dürüstlüğün önemine vurgu yaptı.

Muhtarlık görevinde sabır ve empati ile hareket ettiğini söyleyen Figen Dönmez, adaletli ve çözüm odaklı bir şekilde hareket ettiğini ifade etti. Dönmez, “İnsanların sorunlarına doğru çözümü sunmak çok önemli. Bu yüzden sabırla, güler yüzle ve çözüm odaklı çalışmak gerekiyor” dedi.

Turgut Özal Mahallesi'nde yürüttüğü çalışmalarla takdir toplayan Figen Dönmez, mahalle sakinleriyle samimi ilişkiler ve çözüm odaklı yaklaşımla dikkat çekmeye devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.